banner

Dvojac iz Sibenika svojim proizvodima napravio uspjeh ravan senzaciji

Ako imate dobru ideju i u njezinu razradu ulozite puno truda i ljubavi, uspjeh tesko moze izostati. To je recept kojim su se sluzili zivotni i poslovni partneri Marija Plavcic (30) i Ivan Milisic (31) iz Sibenika.

Njihov obiteljski obrt “Sapunoteka”, koji se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike, postigao je uspjeh ravan senzaciji – nakon samo sest godina postojanja i poslovanja u Sibeniku i Hrvatskoj, otvorio je svoja vrata i u – Rimu.

Marija i Ivan objasnili su za Slobodnu Dalmaciju kako je doslo do “osvajanja” Vjecnoga grada.

”Do sada smo nase proizvode prodavali na vise lokacija u Hrvatskoj, no uglavnom su to bile manje nezavisne trgovine. U posljednje vrijeme sve cesce smo primali upite zainteresiranih za suradnju za izvoz u njihove zemlje.

To je za nas jos uvijek nov i neistrazen teren. S Talijanima smo ostvarili prvu suradnju, jer nam se jako svidio njihov koncept, koji se uvelike poklapa s nasim idejama i poslovanjem. Za nas ‘Sapunoteka’ nije samo posao, ona je i velik dio nasih zivota”, kaze Ivan.

Zanimljivo, proizvodnja kozmetike tek je djelomice vezana uz njihovu struku. Naime, Ivan je zavrsio Drvnu tehnologiju na Sumarskom fakultetu, a Marija je nakon nedovrsenog studija fizike trenutacno na Kemijsko-tehnoloskom fakultetu:

Formula za uspjeh

”Istina, posao u kojem smo trenutacno nije bio vezan za nasu struku. Ali, bili smo osobno zainteresirani za ekologiju, na sto se nadovezala izrada prirodne kozmetike. U posao smo ulozili puno upornosti, volje i truda”, govori Marija.

”U nasoj ponudi imamo sapune od maslinova ulja s raznim etericnim uljima, sapune s dodatkom morske soli, kreme za ruke i lice, losione i pilinge za tijelo, ulja za masazu, te proizvode za bradu i brijanje. Sastojci su brojni, u sapunima je najzastupljenije maslinovo ulje, a u kozmetici razna hladno presana ulja, te je zasticena ekoloski certificiranim konzervansom.

U radu koristimo vise od 100 razlicitih sastojaka, vise od 30 etericnih ulja i biljnih ekstrakata, te dvadesetak baznih ulja. Prilikom formulacije proizvoda posebna je paznja posvecena biranju najboljih sastojaka za odredene namjene, vazno nam je da proizvod ispuni svoju primarnu ulogu, a to je, ovisno o proizvodu, higijena, njega ili zastita”, otkrivaju oni tajni recept.

‘Made in’ Sibenik

Njihovi proizvodi iskljucivo su “made in” Sibenik.

Uskoro ce pokrenuti i web-trgovinu, a nastojat ce se skromno siriti i na druga strana trzista – najavljuje Marija, formalno vlasnica “Sapunoteke”, u kojoj, ovisno o potrebama, radi od cetvero do desetero ljudi.

Povratak na Net.hr