DUSPARA SIGURAN U JOŠ JEDAN MANDAT / ‘Vertikalna vlast’ postoji samo u glavama HDZ-ovaca’

Mirko Duspara je četiri mandata na čelu Slavonskog Broda, a u drugom krugu za novi mandat bori se s Draganom Jelićem iz HDZ-a

27.5.2021.
17:05
HINA
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Slavonskog Broda, uz poziv građanima da izađu na izbore, gradonačelnik Mirko Duspara rekao je u četvrtak kako vjeruje u pobjedu, a optimizam temelji na potpori građana koji su prepoznali da radi u njihovu interesu.

Duspara je četiri mandata na čelu Slavonskog Broda, a u drugom krugu za novi mandat bori se s Draganom Jelićem (HDZ). U drugi krug ulazi s 9,11 posto većom potporom od one koju je dobio HDZ-ov kandidat.

“U odnosu na prošle izbore za Gradsko vijeće dobili smo više od 200 glasova više, za razliku od HDZ-a, koji je dobio manje. Ne znam o kakvim željama za promjenama se priča. Protukandidati udaraju na najbolje projekte. Ako je nešto protuzakonito, to ide u policiju, državno odvjetništvo, a ne u neke žute novine. Brođane se bombardira s porukama o kriminalu. Da je to tako, sigurno ne bih bio gradonačelnik sve te godine”, rekao je Duspara.

Podsjetio je da Državna revizija godinama daje “bezrezervno pozitivno mišljenje” o trošenju novca iz gradskog proračuna.

Prioritetu u novom mandatu

O odnosu snaga u Gradskom vijeću Duspara je rekao da su se i do sada morali dogovarati, a o novom sazivu kako zasad “nije imalo smisla voditi bilo kakve razgovore”. Dusparina lista u Gradskom vijeću osvojila je devet mandata, Koalicija HDZ-HSP osam, Nezavisna lista Slavice Lemać dva, a Domovinski pokret i SDP po jedan mandat.

Kao prioritete u novom mandatu Duspara i dalje ističe ulaganja u infrastrukturu – vrtiće i osnovne škole te izgradnju sveučilišnog kampusa. Na listi planiranih projekata su i dom za starije i nemoćne s centrom koji bi bio potpora starijima koji ostaju u svojim kućama. Oko brodske tvrđave trebao bi biti novi botanički vrt, a na drugom kraju grada prema izletištu Poloju nastavit će se uređivati novi sportski tereni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

O ‘vertikalnoj vlasti’: ‘Ona postoji samo u glavama HDZ-ovaca’

Na upit novinara Duspara je komentirao i “vertikalu vlasti” na koju su predstavnici Vlade često podsjećali tijekom potpore HDZ-ovu kandidatu.

“Ona postoji samo u glavama HDZ-ovaca. To je bedastoća koja samo postoji u Hrvatskoj. Ne može se napredak jednoga grada ili sredine zakočiti vertikalom vlasti. To je samo stvar političke kulture ili nekulture pojedinaca”, istaknuo je Duspara.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali