Play ponuda

DRŽAVNA TAJNICA MUP-A OTKRILA: / Evo koliko je do sada kazni i upozorenja napisano zbog koronavirusa

Image
Foto: pixsell

Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u zadnjih sedam dana postavile su ukupno 14 kontejnera i devet šatora za potrebe medicinskih ustanova i ustanova socijalne skrbi u cijeloj Hrvatskoj

12.11.2020.
13:14
pixsell
Play ponuda

Državna tajnica MUP-a Terezija Gras izvijestila je u četvrtak da su inspektori civilne zaštite od 5. do 10 studenoga proveli 27.167 nadzora provođenja epidemioloških mjera u poslovnim objektima te izdali 1126 upozorenja, ali i 24 prekršajna naloga u iznosu od 640.000 kuna.

"Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite u suradnji s inspektorima Državnog inspektorata, policijskim službenicima i timovima lokalnih stožera od 5. do 10. studenoga izvršili su ukupno 27.167 nadzora poslovnih subjekata, noćnih klubova i drugih. Izdali su 1126 upozorenja, podnesena su 24 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 640.000 kuna", kazala Gras na sjednici Vlade.

Apelira na izbjegavanje većih obiteljskih druženja

Dodala je da su državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u zadnjih sedam dana postavile ukupno 14 kontejnera i devet šatora za potrebe medicinskih ustanova i ustanova socijalne skrbi u cijeloj Hrvatskoj te da je ravnateljstvo od zadnje sjednice vlade izdalo 19 tona zaštitne opreme.

Image
PLENKOVIĆ O NOVOM REKORDU NOVOZARAŽENIH: /

'U najtežem smo trenutku epidemije. Ključno je da se svi pridržavaju mjera'

Image
PLENKOVIĆ O NOVOM REKORDU NOVOZARAŽENIH: /

'U najtežem smo trenutku epidemije. Ključno je da se svi pridržavaju mjera'

Kazala je i kako je u vanbolničkom objektu za liječenje oboljelih od koronavirusa na području Varaždinske županije trenutno smješteno sedam korisnika iz Doma za starije i nemoćne osobe Zavojno iz Varaždina te podsjetila je da je Stožer civilne zaštite od zadnje sjednice vlade donio ukupno četiri nove odluke, a koje se tiču produljenja propisanih mjera do 30. studenoga.

"Odgovorno ponašanje sve većeg broja građana doprinijelo je tome da zadnjih tjedan dana imamo stagnaciju novozaraženih. Unatoč tome i dalje apeliramo na izbjegavanje većih obiteljskih druženja na kojima se mogu zateći i asimptomatske osobe, kao i one s blagim simptomima, nesvjesne da doprinose širenju zaraze", zaključila je Gras.

Play ponuda
Play ponuda