Play ponuda

DRETAR NAPAO HDZ I SDP: / 'Svaki put kad dođe do ujedinjenja na desnici, kreće i rastakanje. Duopol HDZ – SDP 'buši' već 30 godina'

Image

'Svaki put kad dođe do ujedinjenja na političkoj desnoj sceni, kreće istovremeno i do rastakanja.

28.1.2021.
15:25
Play ponuda

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar komentirao je aktualne političke događaje - aferu HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka te inicijative za ujedinjenjem desnice.

Govoreći o nezavisnom vijećniku iz Oroslavja Viktoru Šimuniću, koji je snimio Tušeka kada mu je nudio logističku pomoć i položaj u zamjenu za podršku na lokalnim izborima, Dretar je na televiziji N1 kazao kako je Šimunić u Zagorju "cijenjen i poznat".

Image
ŠIMUNIĆ ZBOG SNIMANJA TUŠEKA BIO NA USKOKU: /

'Prvo su me htjeli istjerati iz ove zemlje, sad me očito žele zatvoriti u ovoj zemlji'

Image
ŠIMUNIĆ ZBOG SNIMANJA TUŠEKA BIO NA USKOKU: /

'Prvo su me htjeli istjerati iz ove zemlje, sad me očito žele zatvoriti u ovoj zemlji'

'Ako bude suđenja, nudimo Šimuniću besplatnu pravnu pomoć'

"Nije ovdje problem što je netko snimljen i prokazan, problem je što se nude mjesta – uhljebljenje. Ovakvi dogovori su za svaku osudu jer nam prikazuju politiku kao teatar", ustvrdio je Dretar.

On sam je, kaže, ušao u političke vode da se takve stvari više ne bi događale.

"Činjenica jest da su ulovljeni u političkoj trgovini. U slučaju da ovi mangupi koji naginju prema kaznenom progonu Šimunića jer nemaju srama, Domovinski pokret Šimuniću nudi besplatnu pravnu pomoć tijekom cijelog sudskog procesa", poručio je Dretar.

Za Tušeka je kazao kako zasad ne treba na suđenje.

"Na snimci nudi određene pozicije, a budite sigurni, mora ići za blagoslov u centrali. Tamo je nudio nešto za predsjednika svoje stranke, koji ga je, pretpostavimo, tamo i poslao", smatra Dretar.

'Zajedništvo desnice nema alternative'

Na pitanje planira li se ujedinjenje stranaka desnice, Dretar je kazao da zajedništvo nema alternative.

"Svaki put kad dođe do ujedinjenja na političkoj desnoj sceni, kreće istovremeno i do rastakanja. Duopol HDZ – SDP "buši" već 30 godina. Svaki put kad krenemo s ozbiljnim pričama, pojavljuje se "Za dom spremni". Čuli smo nedavno i "plamene jazavce", bacili su kost narodu je li Banija ili Banovina… Radi se o skretanju pažnje s važnih stvari. Sinoć se u 23 sata u Saboru počelo raspravljati o ukidanju članarina HGK-u…", kazao je Dretar.

On smatra da u Hrvatskoj gospodarskoj komori treba provesti korjenite promjene i ukinuti obveznu članarinu.

Play ponuda
Play ponuda