Play ponuda

Dobili posao u Njemačkoj pa naišli na neočekivan problem

shimmer fallback
5.2.2013.
7:10
Play ponuda

Nakon što građani prikupe svu potrebnu dokumentaciju, događa im se da i po dva mjeseca čekaju na termin za dolazak u Veleposlanstvo Republike Njemačke. U problemima se u posljednje vrijeme našao veći broj ljudi, a s tim su upoznati i u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, iz kojeg su Veleposlanstvu poslali zamolbu da se procedura ubrza.

Konkretno, problem s terminima znači da jedna gospođa koja se javila u redakciju Novog lista, a koja ima sve potrebne papire i potvrđen ugovor poslodavca u Njemačkoj, ne može dobiti prvi slobodan termin za podnošenje zahtjeva za vizu prije 19. travnja! S obzirom da joj ugovor traje do kraja lipnja, sasvim je jasno da će vrlo teško objasniti poslodavcu da će u Njemačku doći tek dva mjeseca prije njegova isteka.

U Veleposlanstvu su svjesni problema da se na prvi slobodan termin čeka u prosjeku šest do osam tjedana, no Novi list neslužbeno saznaje da zasad nemaju prikladnog rješenja. Neslužbeno se doznaje da su produljili radno vrijeme u odjelu za vize, ali očito je da to nije dovoljno.

Play ponuda
Play ponuda