NA KAVI S USTAVNIM SUCEM / Dijana Zadravec snimljena sa Rajkom Mlinarićem: Sve se odigralo nakon njenog sastanka s Berošem

Isti je dvojac navodno viđen i prošloga tjedna, također nakon sastanka Zadravec s Berošem

13.7.2021.
16:41
Boris Scitar, Igor Kralj/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, Dijana Zadravec u ponedjeljak je bila na sastanku s ministrom zdravstva Vilijem Berošem. No, čini se da je kasnije obavila još jedan važan sastanak, jer je u Dežmanovu prolazu snimljena s ustavnim sucem Rajkom Mlinarićem, piše Index te podsjeća da je Zadravec na bolovanju od 21. svibnja.

Isti je dvojac, navodno, viđen i prošloga tjedna. Zanimljivo, i tada je Zadravec bila na sastanku s Berošem. Ministar nije odgovorio na upite novinara o temi novog sastanka. Ranije su iz Ministarstva zdravstva, poručili da je Beroš primio Zadravec na njen zahtjev.

Tužitelj, odvjetnik, sudac

Mlinarić je za ustavnog suca izabran 2016. iz kvote HNS-a. U njegovoj biografiji stoji kako je 1982. diplomirao na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a na Fakultetu za defektologiju je 1996. postao magistar društvenih znanosti obranivši pravno-penološku temu "Tijek i uspješnost tretmana osoba osuđenih na kratke kazne zatvora". Pravosudni ispit položio je 1985., a javnobilježnički 1994.

Po završetku studija zaposlen je na Općinskom sudu u Zlataru, a od 1984. je radio u tamošnjem Općinskom javnom tužiteljstvu kao javnotužilački vježbenik, stručni suradnik i općinski javni tužitelj. Od 1992. do 1996. bio je upravitelj Okružnog zatvora u Zagrebu, a od 1996. do 1998. zamjenik državnog pravobranitelja. U Imenik odvjetnika upisan je 1998. te se do 2016. bavio odvjetničkim poslom. Od 2015. do prelaska na Ustavni sud bio je sudac Višeg disciplinskog suda Hrvatske odvjetničke komore. Bio je u Domovinskom ratu od 1992. do 1996., iako je rat završio 1995.

Smijenjena zbog mobinga

Dijana Zadravec je 21. svibnja smijenjena s dužnosti predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, nakon što ju je niz radiologa prijavio za mobing, zbog čega su neki dali i otkaze.

Zbog te je situacije Institut za tumore ostao na samo tri radiologa, a KBC Sestre milosrdnice je u međuvremenu, doznaje se, angažirao dvoje umirovljenih radiologa na pola radnog vremena. Zadravec je od svoje smjene na bolovanju, a u tom se razdoblju nekoliko puta sastajala s Berošem te se prijavila na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice. Iznijela je i teške optužbe za korupciju protiv nekoliko liječnika na Saborskom odboru za zdravstvo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali