AUTOMOBILA SE NE ODRIČE

KOSOR SE HVALI UŠTEDAMA ‘Radit ću volonterski za grad i uzimati plaću od 14.500 kn samo iz Sabora’

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) izjavio je u četvrtak novinarima da su gradski zastupnici na skupštinskoj sjednici prihvatili njegov prijedlog da posao predsjednika Gradske skupštine obavlja potpuno volonterski.

“Obavljat ću svoj posao predsjednika zagrebačke Gradske skupštine kao i do sada, ali u potpunosti volonterski”, istaknuo je Darinko Kosor. Objasnio je kako to znači da više ne ostvaruje plaću, niti naknadu za rad u skupštinskom Odboru za javna priznanja. Na taj će se način na godišnjoj razini uštedjeti oko 350.000 kuna bruto u proračunu zagrebačke Gradske skupštine.

Kosor kaže da će plaću primati u Hrvatskom saboru, jer je izabran za saborskog zastupnika. Ističe kako mu je plaća u Saboru niža za čak 3000 kuna od plaće koju je dobivao u Gradskoj skupštini, ali to je njegov izbor.

“Ne bavim se politikom radi plaće”

“Ne bavim se politikom radi plaće. Šesnaest godina sam bio privatni poduzetnik, i to dosta uspješan, što se vidi i po mojoj imovinskoj kartici. Meni primanja nisu prioritet, bavim se ovime iz strasti i uvjerenja. Zato sam odlučio primati plaću tamo gdje provodim više vremena, a to je Hrvatski sabor jer Gradska skupština zasjeda jednom mjesečno, bez obzira što je u Saboru plaća manja”, rekao je Kosor. Plaća u Gradskoj skupštini i naknada u Odboru za javna priznanja iznosili su oko 17.500 kuna, a plaća saborskog zastupnika je oko 14.500 kuna.

Novinare je podsjetio kako je karticu za reprezentaciju ukinuo odmah nakon što je izabran za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, što znači da je nikada nije imao niti je makar jednu kunu potrošio na toj kartici.

Vozilo Grada će koristiti

Što se tiče korištenja vozila, to pravo mi ostaje po potrebi, što je potvrdilo i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, rekao je Kosor. Dodao je kako mnogi gradski dužnosnici imaju pravo korištenja vozila iz zajedničke garaže Gradske uprave i Gradske skupštine. Pravo na korištenje službenog vozila imaju i potpredsjednici Gradske skupštine.

Upitan kako komentira izjavu predsjednika zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andrije Mikulića da bi HDZ kao najjača stranka trebao imati predsjednika Gradske skupštine, što bi značilo njegovu smjenu, Kosor je rekao kako je to “izjava od  jučer a, kao što vidite, danas ja predsjedavam Skupštinom i predsjedavat ću i dalje”. Mislim da djela sve govore, poručio je Kosor.

NEĆE BITI NOVIH IZBORA: Prihvaćen proračun Grada Zagreba, presudili glasovi HDZ-a

KOSOR: “Čak 300 milijuna eura darovano je francuskom koncesionaru zračne luke Zagreb”

Povratak na Net.hr