IDU U KOLONU SJEĆANJA

DAN SJEĆANJA U GRADU-HEROJU: Osamdeset hrvatskih branitelja iz BiH pješice idu u Vukovar

Više desetaka bivših hrvatskih branitelja iz nekoliko općina u Bosni i Hercegovini krenulo je u srijedu pješice prema Vukovaru u znak sjećanja na žrtvu grada heroja.

Iz Posavske županije krenulo je 80 dragovoljaca i razvojačenih branitelja na 76 kilometara dug put prema Vukovaru kako bi se 18. studenog priključili koloni sjećanja u tome gradu u spomen na stradanje.

Žele upozoriti na nepravedna suđenja braniteljima

Na mimohodu kroz općine i gradove kroz koje budu prolazili zapalit će svijeće i položiti cvijeće na spomen mjesta poginulim braniteljima. Branitelji kreću na put pod sloganom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HR H-B podružnica Orašje Ilija Mišković rekao je kako će branitelji uz sjećanje na žrtve upozoriti i na nepravedna suđenja hrvatskim braniteljima iz Bosne i Hercegovine.

Ujutro je i iz tuzlanskog naselja Gornja Obodnica krenula kolona sjećanja Gornja Obodnica – Vukovar. Sljedećih dana u Vukovaru se očekuje dolazak brojnih branitelja i Hrvata iz BiH koji tradicionalno pohode mjesto najveće hrvatske žrtve.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr