Oprez! Padat će kiša koja se smrzava na tlu

Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, posebice na cestama u gorju, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. U drugom dijelu dana, osobito navečer, postoji mogućnost za slabu kišu ili rosulju koja se smrzava na tlu.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC23 Žuta Lokva-Kapela,DC218 Dobroselo-Mazin, ŽC5169 Frkašić-Donji Lapac kao i na svim županijskim i lokalnim cestama općine Donji Lapac.

Isto vrijedi i za ceste u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: ŽC5017 Rupa-Saršoni (Petrolejska cesta), ŽC5047 Veprinac-granica Primorsko-goranske županije (stara cesta preko Učke), DC402 Brestova-Zagore te ŽC5081 Štrmac-Nedešćina te ceste na području Učke i Ćićarije.

Zimski uvjeti proglašeni su i na cestama u Dalmaciji: DC62 Šestanovac-Zagvozd-Vrgorac-Veliki Prolog, DC219 Gornji Muć-Sinj-GP Bili Brig, DC220 Vrpolje-GP Kamensko i DC512 Stupica-Ravča.

Bit će snijega, kiše i rosulje

Na Jadranu će tijekom petka biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a u drugom dijelu dana, osobito navečer, oblačnije uz mogućnost za slabu kišu ili rosulju koja se smrzava na tlu. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 8 do 13°C.

U subotu prijepodne bit će sunčano, osobito na Jadranu. Tijekom dana postupan porast naoblake, do kraja dana povremeno je moguća slaba kiša, a na sjeveru unutrašnjosti i malo snijega. Vjetar slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene.

Povratak na Net.hr