BRITANCI VRAĆAJU MJERE? / U medije procurio navodni plan dužnosnika, ako je ovo istina, onda 'eksperiment' nije uspio

Kako potražnja raste, zabilježena su izvješća o pacijentima koji su ovaj tjedan čekali kola hitne pomoći na bolnički krevet

24.7.2021.
18:20
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stopa zaraze koronavirusom kod mladih u Velikoj Britaniji dosegnula je najvišu razinu u bilo kojoj dobnoj skupini od početka pandemije. Zbog toga Vlada navodno izrađuje plan kojim bi se mjere mogle vratiti kroz nekoliko tjedana.

U sedam dana prije ukidanja ograničenja Covida, zabilježeno je 11.547 infekcija na 100.000 ljudi među onima u dobi od 20 do 29 godina, prema podacima javnog zdravstva Engleske, a slučajevi su se povećavali u svim dobnim skupinama i regijama zemlje. Tjedne hospitalizacije također su najviše od početka ožujka.

Ograničenja na više osnova

Dužnosnici radne skupine za Covid-19 sastavljaju prijedloge kojima bi se mogle vidjeti osnovne mjere, poput nošenja maski, socijalnog udaljavanja i smjernica o radu od kuće, koje bi mogle biti ponovno uvedene u Engleskoj do sljedećeg mjeseca, javlja Independent.

Radna skupina istražuje mogućnost primjene ograničenja na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj osnovi.

Laburisti su rekli da je pojava planova za ponovno uvođenje mjera, samo nekoliko dana nakon što su ukinute, ukazala na vladinu beznadnu nadležnost, dodajući da su trebali slušati njihove pozive da zadrže zaštitu na mjestu.

Mjere kao krajnje utočište

Kako potražnja raste, zabilježena su izvješća o pacijentima koji su ovaj tjedan čekali kola hitne pomoći na bolnički krevet, dok je skrbnička služba u srijedu upozorila na "iznimnu" razinu potražnje.

Izvor Whitehalla rekao je da će osnovne mjere biti uvedene samo kao "krajnje utočište", dok je insajder iz Downing Streeta inzistirao na tome da se ne namjerava vratiti na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali