REZULTATI IZBORA

BOŽO PETROV POTVRĐEN ZA ČELNIKA MOSTA: ‘Trudit ću se biti čovjek u svakoj situaciji’

U subotu je održan Izborni sabor Mosta nezavisnih lista, a oko 400 članova izabralo je vodstvo stranke. Na čelu Mosta ostao je Božo Petrov koji je dobio 289 glasova.

Za političkog tajnika stranke izabran je Nikola Grmoja s 241 glasom, a potpredsjednici su postali Miroslav Šimić i Robert Podolnjak.

Prvi put nakon osnivanja kao političke platforme i nakon što su dva puta izašli na nacionalne izbore i došli na vlast, Most nezavisnih lista danas je u Zagrebu održao svoje prve unutarstranačke izbore čime je postao politička stranka. Glasanjem, koje se odvijalo elektroničkim putem, članovi Mosta izabrali su predsjednika i dva potpredsjednika, političkog tajnika, četiri člana Predsjedništva te devet članova Glavnog odbora.

Pobjednički govor

‘Čast mi je znati da su za mene glasovali neki s kojima sam se vidio jednom ili dva puta u životu. To znači da vjerujete u Most. Obećajem da ću se boriti protiv svega onoga što gledamo već 20 godina – nepravdu i korupciju. Bit ćemo beskompromisni’, kazao je Božo Petrov te dodao da će ‘Most biti faktor sigurnosti i kako će se boriti za ‘malog čovjeka’.

‘Imali smo i propusta, ali vjerujte, nisu bili namjerni’, rekao je Petrov te pozvao mlade da se uključe u politiku, jer ‘nije bitno kome će se priključiti, jer je došlo njihovo vrijeme i s njihovim će se uključenjem ubrzati procesi koji će Hrvatsku učiniti boljom zemljom’.

Obećao je da će biti demokratični, razumni. ‘Uvijek ću se boriti za javni interes ispred privatnog. Obećavam da ću se truditi biti čovjek u svakoj situaciji’, poručio je Petrov.

Programe kandidata za mjesto predsjednika Mosta nezavisnih lista pročitajte OVDJE!

37 kandidata

Ukupno se kandidiralo 37 ljudi. Za Nadzorni odbor kandidiralo ih se 10, a odabrano je  pet članova. Za Glavni odbor kandidiralo ih se 19 od kojih se odabralo devet članova. Za mjesto političkog tajnika kandidiralo ih se dvoje, a za dva potpredsjednika stranke kandidiralo ih se četvero.

Kandidati za predsjednika Mosta bili su Božo Petrov i Robert Postaj. Za potpredsjednike su se kandidirali Ines Strenja-Linić, Robert Podolnjak, Miroslav Šimić te Branimir Karačić. 

Za predsjednika je na koncu izabran Božo Petrov, a potpredsjednici su postali Miroslav Šimić koji je izabran sa 190 glasova i Robert Podolnjak izabran sa 170 glasova.

U Nadzorni odbor imenovani su Katarina Ujdur, Petra Mandić, Sanja Mišević, Ivo Grabovac, Tomislav Palac, a u Glavni odbor Ružica Vukovac, Slaven Dobrović, Marko Sladoljev, Ivan Bekavac, Katarina Kozina, Nina Šešelj, Bruno Petrušić, Ante Čikotić, ali i sirijac Nizar Shoukry.

 

Povratak na Net.hr