BILJANA BORZAN NOVA JE POTPREDSJEDNICA SOCIJALDEMOKRATA U EP: / 'Borit ću se da Hrvatska ima jaku poziciju za stolom'

SDP-ova eurozastupnica Biljana Borzan izabrana je na važnu poziciju u Europskom parlamentu

19.6.2019.
18:47
PIXSELL, Dusko Jaramaz
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Eurozastupnica Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu socijaldemokrata u Europskom parlamentu. Iz njezinog ureda priopćili su da je tako postala jedna od najutjecajnijih zastupnica jer su socijalisti druga po veličini grupacija u EP-u te broje 153 zastupnika.

''Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu. Odličan rezultat liste na izborima je bio prepoznat i u Bruxellesu'', kazala je Borzan.

Velik utjecaj na odluke

Najavila je da će se i dalje boriti za prava potrošača, pacijenata i manjinskih skupina u cilju stvaranja Europe ravnopravnih građana.

"Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Ovime socijalisti pokazuju da premda nismo svi isti - svi smo ravnopravni za europskim stolom'', dodala je.

Iz njezinog ureda poručuju da potpredsjednici imaju velik utjecaj na politički smjer i donošenje odluka u političkoj grupi te službene pozicije pri glasanju. Biraju se političkim pregovorima i tajnim glasanjem svih zastupnika grupe. Borzan se tim povodom oglasila i na Facebooku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali