Play ponuda

Bandić zavapio: Dala bi mama da ima

shimmer fallback

"Odgovorni smo bili kad smo imali, odgovorni smo i danas kad manje imamo. Kad smo imali podijelili smo ono što smo imali, a sada kada imamo manje možemo podijeliti samo onoliko koliko imamo.

1.6.2012.
21:16
Play ponuda

Pregovori zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i sindikata zaposlenika gradske uprave, predškolskih i kulturnih ustanova te vatrogasaca o smanjenju plaća završili su danas bez dogovora.

Nitko na svijetu ne voli ljudima uzimati, pa ni sebi, ali moramo biti realni. U Gradu je jedino gradonačelnik odgovoran pred zakonom o fiskalnoj odgovornosti."Odgovorni smo bili kad smo imali, odgovorni smo i danas kad manje imamo. Kad smo imali podijelili smo ono što smo imali, a sada kada imamo manje možemo podijeliti samo onoliko koliko imamo. Dala bi mama da ima", rekao je Bandić.

Prihodi pali za 15 posto

Prihodi proračuna u ovoj su godini, kaže gradonačelnik Zagreba, manji za 15 posto, ili 240 milijuna kuna, a sindikati su odbili prijedlog o smanjenju osnovice plaće zaposlenika za 5 posto, a dužnosnika za 10 posto, čime bi se uštedjelo 70-ak milijuna.

"Nitko na svijetu ne voli ljudima uzimati, pa ni sebi, ali moramo biti realni. U Gradu je jedino gradonačelnik odgovoran pred zakonom o fiskalnoj odgovornosti. Jedini gradonačelnik i svoju odgovornost demonstriramo na taj način da ne možemo dijeliti ono što nismo zaradili i bolje je da s tim krenemo što prije", rekao je Bandić. Sindikati nisu prihvatili ni drugi prijedlog o zadržavanju istih koeficijenata, a smanjenje ili ukidanje ostalih prava - kao što su božićnice, regres i jubilarne nagrade. U ponedjeljak počinje proces mirenja, nakon kojega se otvara i mogućnost štrajka 10 ti pol tisuća gradskih birokrata, teta u vrtiću, glumaca, režisera i vatrogasaca.

Play ponuda
Play ponuda