Tolerancija i plemenitost

APEL MUFTIJE HASANOVIĆA EGIPTU: ‘Tko spasi jedan život, spasio je cijelo čovječanstvo’

Predsjednik Mešihata Islamske Zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović tijekom dana je uputio “Poziv za pomoć spašavanja života nevinog Tomislava Salopeka” na najutjecajnije adrese u Arapskoj Republici Egiptu, među ostalima egipatskoj vladi i vrhovnom muftiji Arapske Republike Egipta.

Traže od njih da  svojim utjecajem i autoritetom učine sve kako bi spasili život Tomislava Salopeka i time potvrdili kur’anski imperativ “… tko spasi jedan nevin život kao da je spasio cijelo čovječanstvo.”

‘Ovo nema veze s učenjem Islama’

Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj najoštrije osuđuje otmicu Tomislava Salopeka u Egiptu:

“Ovakva nedjela nemaju nikakve veze s tolerantnim i plemenitim učenjima islama i radi se o pogrešnoj metodi iznude i ucjene kojom otmičari žele ostvariti svoje ciljeve. Svetost života u Kur’anu je vidljiva i on je Božji dar te kao takav zaštićen i nitko nema pravo uništiti ga”, kaže se u priopćenju Mešihata.

Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj cijeni napore koje poduzima Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te budno prati tijek događaja, stavljajući se na raspolaganje u iznalaženju najboljeg spasonosnog rješenja, čime bi se okončala agonija Tomislava i njegove obitelji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr