Udruga za pružanje podrške žrtvama pedofilije i njihovim obiteljima Ruka ne slaže se sa stavovima Mostovih saborskih zastupnika Nikole Grmoje i Bože Petrova, koji pod krinkom antipedofilskog zakona, u isti koš stavljaju LGBT prava i pedofile. Grmoja je u ranijem intervjuu za Index rekao kako će se konzultirati s udrugama na stvaranju antipedofilskog zakona te naveo upravo riječku udrugu Ruka kao primjer.

Ipak, vodstvo grupe, sastavljene od roditelja koji se bore protiv pedofilije, ne slaže se s ranijim Grmojinim izjavama. Iako kao krajnji cilj navode izmjenu zakona i postrožavanje kazni za seksualne prijestupnike nad malodobnim osobama te uvođenje edukacije o seksualnom zlostavljanju kao prevencije u hrvatski obrazovni sustav, u svojoj su Facebook grupi objavili status u kojem se ograđuju od bilo kakve suradnje s Grmojom.

"Želim svima javno i jasno dati na znanje kako se naša udruga ne slaže sa stavovima koje javno iznose pojedini političari kada je u pitanju Antipedofilski zakon i potreba za njegovim uvođenjem u zakone RH. Korištenje borbe za uvođenje Antipedofilskog zakona u cilju smanjenja prava LGBT zajednice ili nekih drugih prava nema i neće imati nikada zajedničke veze i jasno izjavljujem kako nećemo dozvoliti da se ova borba za prava djece trpa u isti koš s bilo kakvim drugim pokušajima da se 'ispod pulta' ili 'uz to' provuče nešto drugo što ni po čemu nije dio onoga za što se mi zalažemo. Sramotno je kako se prljavo pokušavaju umanjiti ili radije ukinuti nečija prava pod krinkom borbe za djecu Hrvatske! Sram vas može biti!" napisali su.