Antifašisti: Sramotno blage optužnice za neonaciste

Nakon privođenja 34 neonacista policija je pokrenula prekršajne prijave protiv šest osoba, zbog čega je, tvrdi Udruga mladih antifašista grada Zagreba, epilog cijele priče vrlo sramotan.

21.2.2010.
19:03

arti-201002210025006Udruga mladih antifašista grada Zagreba je putem priopćenja izrazila zadovoljstvo reakcijom javnosti zbog pokušaja organiziranja neonacističkog koncerta zahvaljujući čemu je i sam koncert zabranjen.

Podsjetimo, policija je u subotu oko 18 sati kod Križevaca privela 34 neonacista koji su tu večer trebali imati koncert na kojem je trebao nastupiti i bend 'Blue Max' iz njemačke, poznat po tome da propagira nacističku ideologiju.

Udruga u priopćenju napominje da je u ljeto prošle godine ista skupina ''Hrvatski nacionalisti' organizirala i 'Anti-gej prosvjed' koji je odobrila policija i dopustila neonacistima da prosvjeduju. Nakon upita net.hr-a policija je pronašla mjesto održavanja koncerta i spiejčila koncert na kojem je trebalo sudjelovati 200-njak osoba.

arti-201002200160006''Epilog događaja je sramotan. Većina ih je odmah puštena kućama dok je samo nekoliko prekršajno prijavljenih zbog isticanja neonacističkih obilježja, vrijeđanja policije i neprijavljivanja javnog okupljanja. Iz sramotno blagih optužnica vidi se da je ovo policija napravila tek reda radi. Mnogo veću represiju pokazala je u Varšavskoj ulici gdje se brutalno obračunala sa prosvjednicima koji su branili svoju ulicu. Za razliku od uhićenih neonacista koji su pušteni odmah, prosvjednike iz Varšavske policija je držala mnogo dulje maltretirajući ih bez razloga. Očito je kako su za policiju mnogo opasniji oni koji štite svoj grad, nego neonacisti koji ga ugrožavaju'', stoji u priopćenju Udruge mladih antifašista grada Zagreba.

Prethodni članak:

arti-201002200080006

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali