[ANKETA] KUJUNDŽIĆ TVRDI DA NAM JE SUSTAV NA ZAVIDNOJ RAZINI I DA ON NIJE KRIV ZA TRAGEDIJU: / A što vi mislite?

"Ne vidim zašto bih ja dao ostavku ako je sustav funkcionirao. Nisam ja postavljao sustav", pravdao se ministar zdravstva Milan Kujundžić na konferenciji za novinare

16.8.2018.
19:18
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne stišava se skandal oko smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića koji je u nedjelju preminuo u Zaprešiću. Nakon što mu je pozlilo na ulici i u pomoć mu priskočili prolaznici, na lice mjesta najprije je stigla ekipa Hitne pomoći bez liječnika, da bi ona s liječnikom stigla kad je već bilo kasno. Na vidjelo su izašli mnogi problemi i nedostaci u radu Hitne pomoći, a javnost već četiri dana traži ostavku ili smjenu ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Nakon što je Kujundžić danas razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem te ga izvijestio o inspekcijskom nalazu postupanja Hitne medicinske pomoći i za poslijepodne najavio konferenciju za novinare, neki su pomislili da će ministar objaviti svoju ostavku.

KUJUNDŽIĆ SE NEĆE MAKNUTI: ‘Kad dođe ovakav poziv, pacijent većinom ne preživi. To je realnost postojanja i nestajanja sa svijeta’

"Zašto bih dao ostavku ako je sustav funkcionirao?"

On to, međutim, nije učinio. Kazao je kako je inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva u slučaju smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića pokazao da je sustav hitne medicinske pomoći funkcionirao te je postupljeno prema hrvatskoj regulativi i standardima.

"Ne vidim zašto bih ja dao ostavku ako je sustav funkcionirao. Nisam ja postavljao sustav", pravdao se ministar pred novinarima.

ŠEF HITNE O SMRTI MLADIĆA U ZAPREŠIĆU: ‘S ovim brojem timova ne možemo raditi i mi smo toga svjesni’

"To je realnost postojanja i nestajanja s ovoga svijeta"

Štoviše, iskoristio je priliku da se i pohvali kvalitetom zdravstvenog sustava.

"Ja mislim da je većina Hrvata zadovoljna sustavom zdravstva kakav imamo. Vidite da je hrvatski zdravstveni sustav uistinu na zavidnoj razini, ali da ga treba popraviti", kazao je.

Na primjedbu novinara trebaju li građani, ako pozovu Hitnu, računati i s mogućnošću da neće biti spašeni, ministar je odgovorio: "U većini europskih zemalja, kad dođe ovakav poziv, pacijent neće preživjeti. To je realnost postojanja i nestajanja s ovoga svijeta".

U našoj anketi pitamo vas je li ministar zdravstva trebao podnijeti ostavku zbog slučaja iz Zaprešića i smrti 22-godišnjeg mladića.

LIJEČNICA RAZOTKRILA SVE APSURDE U SUSTAVU HITNE POMOĆI: ‘Sestre i tehničari riskiraju licencu i krše zakon samo kako bi pomogli pacijentu’

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali