BURNO U PARLAMENTU

‘A TI IMAŠ POJMA, E?’ Grmoja i Maras posvađali se u Saboru, mostovac žestoko napao Milanovićevu Vladu

Nakon što je danas u Saboru Nikola Grmoja prozvao Milanovićevu Vladu za, kako je kazao, zločinački poduhvat i pljačku u obranu bivše vlasti ustao je Gordan Maras propitujući sposobnost Mosta, piše Dnevnik.hr

Tijekom današnje rasprave u Saboru o godišnjem financijskom izvještaju Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za 2015. godinu ponovno se verbalno “dohvato” dvojac, koji je i prošli tjedan imao zanimljiv duel. Riječ je Nikoli Grmoji iz Mosta i Gordanu Marasu iz SDP-a.

Grmoja je naime, malo zaobilazeći temu, kazao kako je primijetio da se u Saboru raspravlja o poreznoj reformi. Pritom je istaknuo kako su i reforma i standard hrvatskih građana ugroženi jer su zastupnici za to digli ruke.

”Na zadnjoj sjednici Milanovićeve Vlade, a na izvanrednoj sjednici Sabora, gdje se pod krinkom socijalnih naknada, odnosno vaučera dogodila pljačka koja se mjeri u milijardama kuna. Znači, u 2017. za interese pojedinih skupina, a nauštrb hrvatskih građana je donesena takva odluka. Naša industrija će biti manje konkurentna i tu pljačku Vrdoljaka i Milanovića osjetit će svaki hrvatski građanin na svojoj koži. Sljedeće godine potrebno je za isplatu poticajne cijene 2,1 milijarde kuna, a to znači manjak od milijardu kuna koje treba namiriti. A do 2020. nedostaje 6,23 milijare kuna. Da bi se ovaj zločinački pothvat proveo nije trebalo imati samo ministrastvo gospodarstva nego i druge institucije. Ovo je najveća pljačka u povijesti Hrvatske”, rekao je Grmoja, čime je zaslužio opomenu predsjednika Sabora Bože Petrova.

No na njegovo izlaganje odmah je reagirao i Maras navodeći kako je mostovac svojim nastupom kršio poslovnik.

”Ovdje su se koristile riječi ‘pljačka’, što može biti figurativno, stilski, malo lepršavo od Grmoje, ok. Ali, ‘zločinački poduhvat’ – to su vrijeđanja i mislim da bi trebali u najmanju ruku upozoriti zastupnika da se tako ne izražava, jer bi onda netko mogao posumnjati u sposobnost Mosta, s obzirom na to da oni godinu dana upravljaju tim sektorom. Zašto to nisu promijenili? Ako ste toliko sposobni, zašto u godinu dana zločinački poduhvat niste spriječili, gospodine Grmoja – Vi i gospodin Panenić”, rekao je Maras. ‘

‘Zbog čega niste? A ti imaš pojma, e?”, dobacio je Maras Grmoji.

Povratak na Net.hr