ŠOKANTNE SLIKE

HEROJI PROKAZALI SRAMOTU: ‘Ovo nije ministar u fotelji i ovo nije limuzina od 100.000 eura’

Otprilike 27 sati bijesne požari u Splitu i okolici. Grad je jedva obranjen, no u Podstrani i Strožancu noćas se vodila borba za svaku kuću. U požarima koji haraju Dalmacijom neki su domovi izgorjeli.

Vatrogasci neljudskim naporima brane kuće i stanovništvo, no u tome im ne pomaže država osiguranjem poštene opreme kojom bi se služili. Naime, pojedina vatrogasna društva služe se navalnim vozilima starim nekoliko desetaka godina.

Vatrogasci DVD-a Mladost Kaštel Sućurac na Facebooku su objavili u kakvim uvjetima rade. Navode kako su jučer s četirima vozilima ukupne starosti 98 godina gasili požare.

‘Od prvog dana smo s dva vozila na terenu, jučer s tri vozila te sinoć s četiri vozila ukupne starosti 98 godina. Kako govore starije kolege, ovakvo nešto se dogodilo prije 15-ak godina, no uspjele su se spasiti kuće. Ovo sada je puno gore. Uskoro više slika i videa kad se ovo završi i kad dođemo sebi’, objavili su vatrogasci.

I na stranici Vatrogasci – Oni su naši heroji objavljena je fotografija koja prikazuje kakve napore ulažu vatrogasci u spašavanje građana i domova.

‘Ovo nije ministar u fotelji i ovo pokraj njega nije limuzina od 100.000 eura. Ovo je moj, tvoj, naš HEROJ, a pokraj njega je TAM iz bit će tamo 1972. godine…’, objavljeno je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr