Harry Potter opasan za djecu zbog čarobnjaštva i magije

Osnovna škola Birkenhead u Aucklandu poslala je pisma roditeljima u kojima ih obavještava da se odlomci četiriju knjiga tog serijala neće čitati na glas u učionicama

U jednoj novozelandskoj osnovnoj školi učiteljima je zabranjeno da čitaju na glas ulomke iz sve uspješnijeg serijala knjiga o dogodovštinama Harryja Pottera. Takva odluka donesena je nakon pritužbi da te knjige imaju veze s “čarobnjaštvom i magijom”.

Osnovna škola Birkenhead u Aucklandu poslala je pisma roditeljima u kojima ih obavještava da se odlomci četiriju knjiga tog serijala neće čitati na glas u učionicama, no da ih učenici i dalje mogu čitati sami i o njima raspravljati na satu, prenijele su u četvrtak novine New Zealand Herald.

Jedan se roditelj usprotivio takvoj zabrani, istaknuvši da bi djecu trebalo poticati da čitaju sve, osim ako nije riječ o pornografskoj literaturi ili onoj u kojoj ima previše nasilja.

Ravnatelj škole Nigel Bioletti nije htio detaljnije govoriti o pritužbama koje je škola dobila u vezi knjiga o Potteru, no ustvrdio je da je “cijela stvar postala prenapuhana”. On smatra da se trebaju poštivati različita mišljenja roditelja.

Povratak na Net.hr