Vodoinstalateri upozoravaju na devet najcescih gresaka

shimmer fallback

Kako biste izbjegli buduca zacepljenja odvoda, poplave ili kvarove, vodoinstalateri upozoravaju na najcesce greske ljudi cine te kako ih izbjeci.

15.5.2014.
10:00
Play logo

Koristite jaka kemijska sredstva za odcepljivanje odvoda

Zaboravite na kemikalije kako biste odcepili slivnik - one rijetko obave posao kako treba. Osim toga, ne samo da su opasne za rukovanje, nego mogu unistiti odvodne cijevi. Kako biste sprijecili zacepljenja, masnoce i kosu drzite podalje od odvoda.

Tretirate WC kao kantu za smece

Cak i ako na njima postoji oznaka da se mogu bacati u WC, zenske higijenske proizvode, vlazne maramice, blazinice za skidanje sminke ili pijesak za macke - nemojte bacati u WC skoljku. Cinjenica je da se te stvari ne raspadnu dovoljno brzo i mogu blokirati odvod. Ista je stvar s kuhinjskim otpadom, poput vlaknastog povrca ili ulja od pecenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sami pokusavate rijesiti problem

Nemojte sami postavljati dijagnozu i rjesavati vodoinstalaterski problem ili angazirati nestrucnu osobu. Vodoinstalateri mogu brze i bolje utvrditi i ispraviti problem od amatera, sto ce vam u konacnici ustedjetiu novac.

Nemate pojma gdje je glavni ventil za vodu

Nemojte zivjeti u neznanju, naucite gdje se nalaze glavni ventil za vodu i prekidaci za hitno iskljucivanje.

Koristite osvjezivace koji se dodaju u vodu

Mozda volite sto vam je voda obojana u plavo kada je pustate, ali te tablete sadrze kemikalije koje mogu stetiti dijelovima unutar spremnika. Osim toga, kada se tableta raspadne, moze zapeti u ventilu za ispiranje i sprijeciti izlazak vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaboravljate promijeniti cijevi za vodu

Cijevi za vodu ne daju znakove upozorenja prije nego se rasprsnu, pa izbjegnite potencijalnu poplavu promjenom gumenih cijevi na perilicama posuda i rublja svakih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemate sustav zastite od curenja

Nemojte stedjeti na sistemu zastite od curenja koji ukljucuje alarm, iskljucivanje glavnog voda ako dode do curenja u bojleru, perilici posuda, sudoperu...

Spremnik za vrucu vodu je zastario

Nemojte misliti da ce vas bojler trajati vjecno - prosjecni vijek trajanja mu je 8 do 12 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Petljate sami oko ventila na bojleru

Ne pokusavajte sami isprazniti bojler ili testirati temperaturu i tlak. Za to je potreban profesionalac. Ako ventil nije pravilno uklonjen, tlak iz spremnika moze rasprsiti vrucu vodu i prouzrociti vam ozbiljne opekline kao i materijalnu stetu.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo