Tjerao 12-godišnjaka da klekne i traži oprost

U blizini Osnovne škole Ivana Kozarca i Centra za socijalnu skrb u Županji u srijedu se dogodio novi slučaj nasilja među mladima. Naime, jedan 17-godišnjak je natjerao osnovnoškolca da klekne i ispriča mu se zbog nezgode.

Kako je ispričao glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Luka Barunčić, policija u Županji je nakon završetka nastave u poslijepodnevnoj smjeni, u 19.05 sati, zaprimila dojavu od školske pedagoginje o tome da se pred školom nešto čudno događa. Policijska ophodnja ubrzo je stigla, ali ondje nije zatekla ništa neuobičajeno. No, u razgovoru s 12-godišnjim učenikom doznali su o čemu je riječ. Ispričao im je kako se maloprije igrao pred školom i trčeći slučajno naletio na 17-godišnjeg mladića i srušio ga s bicikla.

Dječak se nastavio igrati, a mladić je otišao svojim putem, no ubrzo se vratio i ljutit prišao učeniku kod Centra za socijalnu skrb upitavši ga zašto mu se smije i upire prstom u njega. Osnovnoškolac mu je uporno pokušavao objasniti da je sve krivo shvatio i da se njemu nije smijao, ali uzalud.

“Prema raspoloživim informacijama, 17-godišnjak je tražio da mu se dječak ispriča, što je ovaj i učinio, no to mu nije bilo dovoljno i zatražio je od 12-godišnjaka da klekne pred njega. Nakon što je dječak to odbio učiniti, mladić ga je uhvatio za ovratnik i spustio na koljena”, ispričao je Barunčić za Glas Slavonije.

Torturu je prekinula je zaposlenica škole koja je slučajno naišla i ostala zatečena prizorom. Iako učenici prepričavaju da je 17-godišnjak ispljuskao osnovnoškolca, Barunčić je kazao da je utvrđeno da fizičkog sukoba nije bilo i da dječak nije zatražio liječničku pomoć.

Kazao je i da će najvjerojatnije protiv 17-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava zbog dovođenja 12-godišnjaka u ponižavajući položaj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr