RASPLET AFERE AGRAM? / Sud ponovno preslušavao ispitivanje Bandića: Pripuzu su odredili datum iznošenja obrane

Nakon ponovnog saslušanja Bandićeva ispitivanja iz 2014. sud je odredio da će Zoran Pripuz iznijeti obranu 20. rujna

12.7.2021.
12:54
PIXSELL

Poduzetnik Petar Pripuz trebao bi 20. rujna iznijeti obranu na suđenju za aferu Agram na zagrebačkom Županijskom sudu na kojem je u ponedjeljak preslušavana snimka ispitivanja pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u Uskoku nakon njegovog uhićenja 2014. godine.

Ponovno preslušali Bandićevu snimku

Riječ je o snimci Bandićevog ispitivanja 20. listopada 2014. godine, dan nakon što je zajedno s nekadašnjim šefom Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem, predsjednikom uprave C.I.O.S.-a Petrom Pripuzom i još 14 osoba uhićen u velikoj akciji policije i Uskoka. Bandić je, stoji u snimci, pred Uskokovim istražiteljima odbacio odgovornost za 16 kaznenih djela koja su mu bila stavljena na teret te se branio šutnjom.

''Nisam razumio što mi se stavlja na teret'', kazao je Bandić Uskokovim istražiteljima kojima je naveo svoju imovinu. Bandić je rekao da u svojem vlasništvu ima stan u zagrebačkoj Bužanovoj ulici veličine 120 četvornih metara, vikendicu u Slavagori kod Samobora od 90 četvornih metara podijeljenih na tri etaže te automobil mercedes iz 1955. godine. Dodao je da ima ušteđenih nekoliko tisuća eura i mjesečnu plaću od 19.000 kuna.

Na raspravi početkom ožujka postupak protiv Bandića je obustavljen budući da je zagrebački gradonačelnik preminuo 28. veljače. Početkom 2020. Bandić se na sudu još jednom izjasnio da nije kriv za nezakonitosti u zbrinjavanju otpada nakon što je suđenje formalno krenulo ispočetka kada je optužnici u slučaju Agram pripojen i dio vezan uz zbrinjavanje otpada.

Svi odbacili optužbe

Svi okrivljenici odbacili su optužbe po kojima je grad bez javnog natječaja taj posao dodijelio Pripuzovu CIOS-u. Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Krajem ožujka 2019. optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali