PUCNJAVA U SPLITU

ZAVJET ŠUTNJE NA MJESTU ZLOČINA: Zna se tko je osumnjičeni za ranjavanje bivšeg Mistera turizma i zbog čega je došlo do obračuna

U subotu je ispred lokala ‘Maleni’ u splitskom naselju Srinjine sa šest hitaca iz vatrenog oružja propucan 33-godišnji Mario Bečić, bivši Mister turizma Dalmacije.

Bečić koji je ranjen u noge nalazi se u KBC-u Split i pod policijskom je zaštitom dok se još službeno ne zna tko je i gdje se nalazi osoba koja ga je pokušala ubiti.

DRAMA U SPLITU: U pucnjavi ranjen 33-godišnjak; ‘Na cesti je bila lokva krvi i krvava jakna, prizor kao u CSI serijama’

Napadač je 30-godišnjak otprije poznat policiji

Slobodna Dalmacija piše kako je Bečić policajcima izjavio da ne zna osobu koja ga je napala, no u lokalnim krugovima širi se priča kako je napadač 30-godišnjak iz Splita, otprije poznat policiji po prijekoj i eksplozivnoj naravi.

U kafiću ispred kojeg je došlo do pucnjave vlada zavjet šutnje, pa su novinarki Slobodne Dalmacije čim je ušla ondje rekli da nije morala ni dolaziti. Tek je jedan gost kafića dobacio: “Izaći će on iz bolnice još jači!” misleći na ranjenog Bečića.

Neslužbeno se doznaje da je napadu ispred kafića prethodio sukob u jednom splitskom noćnom klubu iz kojega je Bečić izašao s ozljedama na glavi, pa se pretpostavlja da to ima veze s onim što je kasnije uslijedilo.

U svaku nogu ispalio mu tri metka

Bečić je u subotu poslijepodne oko 18.35 izišao iz kafića Maleni i krenuo prema svom BMW-u parkiranom ispred lokala. Tada je do njega dopješačio maskirani muškarac i ispalio mu u noge šest hitaca. Bečić je pao na tlo, a maskirani napadač je pobjegao.

U bolnici je utvrđeno da je Bečić u svaku nogu dobio po tri metka, no srećom za njega rane nisu bile prostrijelne i život mu nije ugrožen.

I sam Bečić je osoba s policijskim dosjeom, pa se napad na njega stoga automatski povezuje s osobama iz kriminalnog miljea. Spomenuti 30-godišnjak o kojemu se neslužbeno govori da je napadač, policiji je već poznat po presudi za pokušaj ubojstva i ilegalno posjedovanje oružja.

NOVI DETALJI PUCNJAVE U SPLITU: Izrešetan je bivši Mister turizma, pojavile se i prve informacije o napadaču

I sam Bečić je bio osuđen za pokušaj ubojstva

Sam Bečić je 2012. godine pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Ridvana Kaqikua u jednom kafiću u Tugarama na Božić 2009. godine. Isprva je bio optužen za ubojstvo, ali je medicinsko vještačenje pokazalo kako sepsa, od koje je Kaqiku preminuo, nije na vrijeme prepoznata u bolnici te su je prekasno počeli liječiti. Sepsa je nastala od udarca nogom u trbuh koji je Bečić zadao sada pokojnom dok je ovaj ležao na podu kafića.

Slobodna Dalmacija piše da je Bečićev odvjetnik uspio dokazati da je Kaqikuova smrt 7. siječnja 2010. godine bila posljedica nemarnog liječenja, a ne Bečićevih udaraca.

Bečić je na suđenju tvrdio da nije namjeravao ubiti Kaqikua te da nije nasilnik koji napada iz čista mira.

Povratak na Net.hr