Zaplijenjeno 45.000 parfema i pola milijuna eura

Na Bajakovu su kod turskog državljanina pronađeni parfemi vrijedni 4,5 milijuna kuna. Dok je bračni par, Talijan i Srpkinja, pokušali prošvercati 560.000 eura.

Vukovarski carinici spriječili su na graničnome prijelazu Bajakovu pokušaj krijumčarenja oko 45 tisuća komada raznih vrsta skupocjenih parfema vrijednih oko 4,5 milijuna kuna, te pokušaj ilegalnog unosa 560 tisuća eura, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare vukovarske carinarnice.

Po riječima pročelnika carinarnice Hrvoja Čovića, zaplijenjeni parfemi pronađeni su u kartonskim kutijama omotani plastičnim vrećama u tegljaču turskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin.

On je carini prijavio provoz pod TIR karnetom tekstilne robe za Francusku, to jest dokument kojim se pojednostavljuju carinske formalnosti u međunarodnome prijevozu robe.

Protiv vozača kamiona provodi se hitni prekršajni postupak, rekao je Čović.

Istaknuo je da su carinici u ponedjeljak spriječili i pokušaj ilegalnog unosa deviza u iznosu od 560.000 eura, koje su bez prijave cariniku u Hrvatsku pokušali unijeti strani državljani, bračni par Talijan i Srpkinja.

Povratak na Net.hr