Zapalila se u izoliranoj sobi psihijatrije, upravitelj tvrdi: 'Nije to propust'

Ovaj incident dogodio se još 15. rujna, pet minuta prije 17 sati, kad su trebale biti otvorene posjete, no, policiji nitko iz bolnice nije prijavio slučaj (?!) već je to učinio brat pacijentice, tek prije nekoliko dana, nezadovoljan nedostatkom informacija iz bolnice.

U svoju sobu, koja bi trebala biti pod strogim nadzorom, Šibenčanka (50) iz dijela odjela na kojem je dozvoljeno pušenje uspjela je prokrijumčariti upaljač. Najvjerojatnije nenamjerno, zapalila je vatru i teže se opekla. No, usprkos činjenici da je nesretna žena zaradila opekotine trećeg stupnja glave, ramena, leđa i jedne strane tijela, u sobi koja služi upravo za zaštitu i nadzor pacijenata, sanacijski upravitelj Opće bolnice decidirano tvrdi da do propusta nije došlo, piše ŠibenikIn.

”Nije to propust, nego zaobilaženje sustava. Ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo. Nismo mi kaznionica, nego bolnica, a čak i u najstrožim kaznionicama i zatvorima dolazi do zaobilaženja sustava”, tvrdi dr. Ante Županović, ističući kako su, nakon incidenta, učinili sve što zakonski propisi od bolnice traže.

Interna komisija

”Osnovali smo internu komisiju koja je po završetku istrage sastavila izvješće za Agenciju i ministarstvo”, kaže Županović. No, zašto slučaj nisu prijavili policiji?

”Procijenili smo da se ne radi o teškom slučaju, život joj nije bio u opasnosti”, kaže Županović. No, izvori u policiji, s druge strane, kažu kako je vrlo neuobičajeno što bolnica nije podnijela prijavu. ”Prijavljuju i puno veće sitnice”, kažu izvori iz policije. Štoviše, neslužbeno se doznaje da je brat 50-godišnjakinje, koji je prije desetak dana stigao iz inozemstva, pokušao razjasniti s osobljem bolnice što se zapravo dogodilo, ali bezuspješno, pa je iz očaja slučaj prijavio policiji.

Prebačena na kirurgiju

”Ne, to nije istina, obitelj je cijelo vrijeme bila informirana. Majka i otac su bili tu petnaest minuta nakon što se to dogodilo, a brata sam osobno primio kako bih mu usmeno iščitao izvješće komisije” tvrdi dr. Županović.

Šibenčanka je nakon incidenta otpuštena s odjela psihijatrije i prebačena na kirurgiju, gdje je imala već dvije operacije.
http://www.sibenik.in/crna-kronika/zena-zapalila-se-u-izoliranoj-sobi-sibenske-bolnice-policija-istrazuje-tko-je-odgovoran/29576.html

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr