Zagrepčanin koji je bacio psa kroz prozor ide u zatvor

shimmer fallback

Zbog mučenja životinje, odnosno bacanja psa kroz prozor, 26-godišnji T. S. iz Dubrave će morati odležati iza rešetaka tri mjeseca.

19.12.2012.
22:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada mu je trudna nevjenčana supruga to jutro 17. rujna 2011. godine na odlasku iz stana u svađi kazala da ga ostavlja, T. S. (26) je bacio kroz prozor s trećeg kata zgrade njihovu pekinezericu Lunu. U međuvremenu su se mladić i njegova nevjenčana supruga pomirili i žive zajedno s djetetom, a pekinezerica Luna (koja je zadobila teške ozljede) se još nalazi u skloništu za životinje.

Nakon što je bacio njihovu kujicu kroz prozor zgrade na nogostup, T. S. je otišao spavati, piše Večernji list. Pekinezerica Luna ležala je u lokvi krvi, a trudna nevjenčana supruga prošla je kraj životinje, pogledala je i otišla ne pruživši joj pomoć. Prije toga je, prema svjedočenju stanara, s ceste doviknula T. S.-u: 'Ti nisi normalan!'.

Branio se da mu je pas ispao

Optuženi mladić se branio da je uz psa više bila vezana njegova supruga, što mu je sud ocijenio otegotnim. Na sudu je tvrdio da mu je to jutro pas zapravo ispao kroz prozor, a do prozora je došao, kazao je, misleći da će mu se supruga vratiti kada ga vidi s Lunom u naručju.

Nepravomoćno je bio kažnjen s 12 dnevnih dohodaka odnosno s 2.175 kuna, no drugostupanjski sud je tu kaznu postrožio na zatvorsku.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču