'POKUŠAO SAM POMOĆI...' / Vozač koji je na Žitnjaku usmrtio djevojčicu: 'Njezina rodbina mi je prijetila. Žao mi je, i sam imam djecu njene dobi'

Image
Foto: Matija Habljak, Neva Zganec / PIXSELL

'Stao sam i odmah istrčao pokušavajući joj pomoći', prepričao je vozač. Kaže da su na mjesto nesreće brzo stigli liječnici, no djevojčici nije bilo pomoći

11.9.2023.
10:34
Matija Habljak, Neva Zganec / PIXSELL
VOYO logo

Vozač kamiona, koji je prošloga tjedna na pješačkom prijelazu na Žitnjaku naletio na devetogodišnju, na ispitivanju je prepričao detalje užasa u kojem je djevojčica izgubila život. Tvrdi da će trenutke naleta, ali i sve ono što se događalo iza toga, pamtiti do kraja života, piše Jutarnji list.

"Prestrašno je to što se dogodilo. Iskreno mi je žao. I sam imam djecu njezine dobi koja idu u školu i to mi je užas", poručio je i dodao da je u šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je ulica u kojoj se sve dogodilo uska, a prema njegovim riječima djevojčica se iznenada pojavila pred kamionom. Ističe da je kobnog dana radio i krenuo prema sjedištu tvrtke da napravi pauzu. Trasom kojom se kretao dobro poznaje, a i sam živi u blizini mjesta nesreće.

Iako kaže da je bio koncentriran na promet, ističe da djevojčicu nije vidio kad je istrčala na pješački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STAVLJENI USPORNICI... /

O nesreći na Žitnjaku oglasili se iz Grada Zagreba. Evo što kažu o prometnoj sigurnosti

Image
STAVLJENI USPORNICI... /

O nesreći na Žitnjaku oglasili se iz Grada Zagreba. Evo što kažu o prometnoj sigurnosti

"Stao sam i odmah istrčao pokušavajući joj pomoći", prepričao je. Kaže da su na mjesto nesreće brzo stigli liječnici, no djevojčici nije bilo pomoći.

Tvrdi da mu je rodbina djevojčice prijetila na mjestu nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač je zaposlenik tvrtke za prikupljanje otpada, a nakon što je ispitan, pušten je te ne mora u istražni zatvor. "Sudac je taj prijedlog odbio te po primitku pisanog otpravka protiv tog rješenja podnijet će se žalba", potvrdili su nam iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva Zagreb koji su predložili određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tragovi tragedije su i dalje vidljivi u Ulici Žitnjak gdje je stradala djevojčica na povratku iz škole. Izašla je iz autobusa i krenula prelaziti cestu kad je na nju naletio kamion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Žitnjaka su ogorčeni i traže da se postave uspornici i videonadzor, a najavili su i prosvjed.

"Mi smo u teškom šoku. Kao prvo ove ceste ne valjaju, kao drugo mi treptimo kad god djeca idu u školu. Što autobusi, kamioni, šleperi idu, to nemaju obzira nad djecom. Kad školski autobus ide da bi oni stali, prednost napravili, prvo djeca da prođu pa onda nek oni jure. Ovu bol nitko ne može platiti", ispričala nam je utučena baka poginule djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Baka poginule djevojčice na Žitnjaku. 'U šoku smo. Ovu bol nitko ne može platiti'

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo