DVOJICA UHIĆENA

VELIKA ZAPLJENA NA ZAGREBAČKOJ PEŠČENICI: Policija pronašla gotovo 45 kilograma droge

Jedan od dvojice osumnjičenih je u petak, 25. rujna, na području BiH nabavio veću količinu marihuane koju je sakrio u posebno preuređenoj unutrašnjosti svojeg automobila, a s ciljem da drogu prokrijumčari na područje Zagreba

Zagrebačka policija pritvorila je i kazneno prijavila 43-godišnjaka i 30-godišnjaka koji su u automobilu i kući na području Peščenice, skrivali 44 kilograma marihuane, 116 grama hašiša i 10 grama kokaina namijenjenih daljnoj preprodaji, izvijestila je u subotu policija.

Četrdesettrogodišnji muškarac je osumnjičen da u petak, 25. rujna, na području Bosne i Hercegovine nabavio veću količinu marihuane koju je sakrio u posebno preuređenoj unutrašnjosti svojeg automobila, a s ciljem da drogu prokrijumčari na područje Zagreba radi daljnje preprodaje 30-godišnjaku.

Prilikom pretrage pronađen pištolj sa streljivom

Obavljenom pretragom njegovog automobila na području Peščenice policajci su pronašli 34 plastična paketa ispunjena s ukupno 36 kilograma marihuane, dok su u kući 30-godišnjaka pronašli osam kilograma marihuane pakirane u 24 paketa.

Uz to, u kući je pronađeno 116 grama hašiša, 10 grama kokaina, 13 kilograma  različitih punila za povećanje mase, uređaj za vaukimiranje, dvije digitalne vage, hidraulična preša i veći iznos novca za koji se pretpostavlja da je pribavljen preprodajom droge.

U pretrazi kuće 30-godišnjaka pronađen je i pištolj s pripadajućim spremnikom te osam komada streljiva kojeg je 30-godišnjak posjedovao ilegalno. Zbog toga će protiv 30-godišnjaka biti podnijet optužni prijedlog. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumjničeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništu u Zagrebu, naveli su iz Policijske uprave zagrebačke.

Povratak na Net.hr