Varaždinski poduzetnik 'zamračio' gotovo dva milijuna kuna

Varaždinska policija osumnjičila je 81-godišnjeg varaždinskog poduzetnika da je zlouporabama oštetio tvrtku u kojoj je šef, ali i državni proračun za gotovo dva milijuna kuna.

Policija ga tereti da je od 2008. do ožujka 2009. sklopio sa tvrtkom u kojoj je odgovorna osoba ugovor o najmu prostora s ulaganjem, po kojem je trebao tom društvu iznajmiti svoju kuću. No, iskoristio je ugovor tako da je novcem tvrtke platio radove na izgradnji i uređenju kuće, čime je tvrtku oštetio za najmanje 371.500 kuna.

Oštetio je i Republiku Hrvatsku za 1.562.000 kuna jer kao odgovorna osoba u tvrtki u prijavi PDV-a nije iskazao dužni iznos, dok poslovne knjige nije vodio na način koji omogućava u svakom trenutku uvid u poslovne događaje trgovačkog društva.

Nije na vrijeme zatražipo stečaj

Dodatno ga se tereti jer kao odgovorna osoba i direktor tvrtke nije zatražio pokretanje stečajnog postupka kada tvrtka više nije bila sposobna plaćati svoje obveze.

Varaždinska policija kazneno ga je prijavila Općinskom državnom odvjetništvu zbog zlouporaba položaja i ovlasti, zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Osumnjičeni poduzetnik postao je poznat varaždinskoj javnosti kada je devedesetih godina kupio tada poznatu tvrtku, koja je nakon samo par godina otpustila većinu radnika i praktički prestala s proizvodnjom.

Povratak na Net.hr