USKOK je pokrenuo istragu protiv gradonačelnice Josipe Rimac?

Uskok je ocijenio da je policijska kaznena prijava protiv HDZ-ove kninske gradonačelnice Josipe Rimac osnovana te je protiv nje donio rješenje o provođenju istrage.

Premda Uskok nije objavio nikakvu informaciju o donošenju rješenja o istrazi protiv Josipe Rimac, neslužbeno se doznaje da je kninska gradonačelnica nedavno zaprimila rješenje prema kojem je Uskok sumnjiči da je zajedno sa svojim suprugom Danijelom prije nekliko godina, potaknula tadašnju ravnateljicu Uprave za područja posebne državne skrb da Danijelu Rimcu dodijeli državni stan na koji nije imao pravo, tvrdi Jutarnji list.

Naime, premda je suprug Josipe Rimac hrvatski branitelj, prema Uskokovim inkriminacijama nije imao pravo na toliku kvadraturu stana koliki mu je bio dodijeljen.

Uskok sumnja da je Radić na taj način oštetila državu za oko 350.000 kuna.

Navodno je Josipa Rimac preko svoga odvjetnika Željka Gulišije već podnijela žalbu na odluku o istrazi, no Gulišija Jutarnjem to nije želio ni potvrditi niti demantirati. Jutarnji je nedavno objavio da je policija podnijela kaznenu prijavu protiv kninske gradonačelnice zbog sumnji na financijske malverzacije, a Rimac je izjavila da ne može ništa komentirati jer je istraga u tijeku, osim da ostaje kod ranijih izjava “da se represivni aparat koristi u političke svrhe”.
http://www.jutarnji.hr/uskok-je-pokrenuo-istragu-protiv-josipe-rimac-i-muza-danijela-/1200423/

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr