PREVARANTI HARAJU

UKRALI MU TISUĆE KUNA: ‘Mi smo policajci, dajte nam sav vaš novac da ga provjerimo’

Dvojica policajaca, doduše lažnih, opljačkali su 80-godišnjaka iz okolice Gvozda odnijevši mu nekoliko tisuća kuna.

Pomno birajući trenutak došli su u dom vremešnog mještanina te mu se predstavili kao policajci. Tražili su da im  preda sve novčanice što ih ima kod sebe kako bi provjerom serijskih brojeva utvrdili jesu li lažne.

Zaokupili mu pažnju

Ništa ne sluteći 80-godišnjak im je dao dvije novčanice od 100 i 200 kuna, a lažni policajci odmah su mu rekli kako su u pitanju krivotvorine. Zato su tražili da im preda i ostatak novca. No, 80-godišnjak je to odbio.

Prevaranti su tada promijenili svoj plan. Vremešnom vlasniku kuće jedan od njih zaokupio je pažnju, tako što ga je tražio odrezak od mirovine, dok je drugi ukrao kovertu s preostalim novcem. S plijenom su obojica pobjegla, te policija za njima još uvijek traga.

FILMSKA PLJAČKA KOD KARLOVCA: Uhvaćen lažni policajac koji je na autocesti ukrao 100 tisuća eura

Policija upozorava

Nakon ove, još jedne u nizu ovako drskih krađa, sisačka policija opetovano upozorava građane da zaključavaju vrata svojih domova, da ne ostavljaju otvorene prozore ni balkonska vrata, da ne otvarajau vrata i ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi i što želi.

“Upamtite izgled osoba, njihovu boju kose i očiju, visinu i stas, karakteristike govora, kao i podatke o vozilu kojim su se sumnjive osobe dovezle
ukoliko posumnjate u njih. Ako ste žrtva kaznenog odjela odmah obavijestite policiju na broj 192!”, poručuju iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr