ŠTETA VIŠE STOTINA TISUĆA KUNA

UHIĆENI SLOVACI: Dvojac krao gumenjake, jet-skije i vanbrodske motore

Dvojica slovačkih državljana uhićeni zbog krađe gumenjaka, vanbrodskih motora, jet-skija i ronilačke opreme vrijedne više stotina tisuća kuna. Slovaci su krađe počinili na zadarskom i riječkom području.

Muškarci u dobi 40 i 27 godina tako su na Viru u travnju provalili u kuću češkog državljana odakle su ukrali dva jet-skija Yamaha s prikolicama, dva kompleta ronilačke opreme i odijela vrijedne preko sto tisćua kuna. Sumnjiči ih se i za krađu vanbrodskog motora iz dvorišta kuće u vlasništvu 59-godišnjaka. Motor je vrijedan 70-ak tisuća kuna.

BEŠĆUTNE KRAĐE: Počelo suđenje policajcu koji je pljačkao kuće dok su vlasnici bili na sprovodu

U Ninu su u travnju s parkirališta zgrade otuđili jet-ski s prikolicom i čekić za mini bager težak 150 kilograma. Ukradene stvari vrijedne su preko 30 tisuća kuna.

Istraga se nastavlja

U sklopu kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta pronađen je u njihovim objektima na Silbi, a dio na području Zadra te su vraćeni vlasnicima.

Istraživanje se nastavlja zbog saznanja o tome da su počinili još ovakvih kaznenih djela i pritom na otuđenim plovilima i vanbrodskim motorima mijenjali brojeve šasija te ih prevozili izvan granica Hrvatske.

Zbog sumnje u počinjenje sličnih kaznenih djela na području Kvarnera osumnjičeni su uhićeni i nakon kriminalističkog istraživanja privedeni sucu istrage Županijskog suda u Rijeci, javlja policija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr