UHIĆEN STEČAJNI SUDAC ZAGREBAČKOG TRGOVAČKOG SUDA: / Uskok i policija ga istražuju zbog sumnji na malverzacije sa stečajevima

Image

Na Trgovačkom sudu se već navodno pročulo da je Kovačić uhićen

17.2.2021.
11:35
Play logo

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji nad više osoba koje se sumnjiči za stečajne malverzacije, a među uhićenima je i sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, priopćio je u srijedu Uskok.

Uskok je precizirao da se uhićenja provode nad više osoba osumnjičenih za zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pranja novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je potvrdilo da je uhićen sudac za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta, što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo. Riječ je o sucu zagrebačkog Trgovačkog suca Mihaelu Kovačiću, koji je osumnjičen za malverzacije sa stečajevima, doznaje se iz izvora bliskog istrazi.

Uskok je dodao da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te o tome pravodobno izvijestiti javnost.

Iz tužiteljstva nadodaju da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s Pnuskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji, Kovačić nije jedini kojeg policija i USKOK istražuju u ovoj akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji neslužbeno doznaje kako se Kovačić jutros nije pojavio na poslu na Trgovačkom sudu te se tamo pronio glas da je uhićen.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo