đaci lakše ozlijeđeni / Uhićen profesor koji se tukao s učenicima: Bio je pijan? Fuchs: 'Nije mu mjesto u školi'

Image
Foto: Screenshot RTL Danas/Index

Sukob se dogodio pred pločom nakon što je jedan učenik prišao profesoru, a ovaj ga je počeo odgurivati. Na kraju su se u sukob uključili i drugi učenici, a neki su i snimali incident

20.12.2023.
14:19
Screenshot RTL Danas/Index
VOYO logo

Društvenim mrežama kruži snimka iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik, piše Telegram. Na snimci se vidi kako u razredu učenik s mobitelom u rukama dolazi do profesora koji sjedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu. Profesor ga odmiče od sebe i odguruje, a sve rezultira hrvanjem pred pločom, koje je prerasla u tuču.

Profesor je navodno bio pijan za vrijeme nastave, kako su Telegramu potvrdili drugi djelatnici škole. To nije prvi put da takav dolazi na nastavu, jer je u alkoholiziranom stanju bio i dan prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava zagrebačka je odgovorila na upit RTL-a o stanju profesora i učenika.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio ozljede. Ozlijeđenim učenicima je odmah po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše ozlijeđeni, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MEĐUNARODNI DAN DJECE /

Društvene mreže, vršnjačko nasilje, mentalno zdravlje, školski neuspjeh: Koji su glavni problemi današnje mladeži?

Image
MEĐUNARODNI DAN DJECE /

Društvene mreže, vršnjačko nasilje, mentalno zdravlje, školski neuspjeh: Koji su glavni problemi današnje mladeži?

Istog dana, 61-godišnji profesor je uhićen nakon čega je po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je na štetu maloljetnih učenika počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo tjelesne ozljede i dva kaznena djela povrede djetetovih prava", pišu iz policije.

Radovan Fuchs, ministar obrazovanja je komentirao je danas cijeli slučaj te kazao kako alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi te dodao da je škola postupila po pravilniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Škola je zatražila dolazak kriznog tima u školu", kazao je ministar koji ne zna gdje se nalazi profesor kao ni hoće li učenicima biti izrečene disciplinske mjere.

Ravnateljica škole rekla je da će profesor dobiti otkaz, no nije odgovorila na pitanje hoće li sankcije snositi i učenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U navedenom je slučaju škola postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika", poručila je Bosiljka Galenić, ravnateljica Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića.

POGLEDAJTE VIDEO: Profesor zagrebačke škole sukobio se s učenikom u razredu, udarao ga po glavi: 'Dobit će otkaz'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo