Play ponuda

Uhićen osumnjičenik za genocid u Srebrenici

shimmer fallback

Na graničnom prijelazu Bajakovo, sinoć nešto prije ponoći, uhićen je slovenski državljanin Franc Kos (1966.), potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela.

20.4.2010.
15:25
Play ponuda

Kos je bio putnik u autobusu srbijanskih registracijskih oznaka koji je ulazio u Hrvatsku, a uhićen je nakon što je pri provjeri putnih dokumenata utvrđeno da je za njim raspisana međunarodna potraga hrvatskog MUP-a na zahtjev Interpola BiH, rekao je za Hinu Žgela.

"Franc Kos se trenutačno nalazi u obradi nakon koje će se, u dogovoru s istražnim sucem Županijskog suda u Vukovaru, odrediti kada će biti prepraćen radi određivanja ekstradicijskog pritvora", kazao je Žgela.

Za njim je po nalogu suda u Sarajevu bila raspisana crvena Interpolova tjeralica zbog genocida, rođen je 1966. u Celju, ima bosanskohercegovačko državljanstvo, navodi se na stranici Interpola.

Neki bosanskohercegovački mediji navode da je bio poznat pod nadimcima Slovenac ili Žuća, a navodno je posljednjih godina živio u Bijeljini pod imenom Branimir Mirić.

Play ponuda
Play ponuda