NAPAD U RESTORANU

ODVJETNIK BRUTALNO PRETUČENOG SUCA BRUNE MARIĆA: ‘Ovo je pokušaj ubojstva, a odgovorna je i bivša uprava Hajduka!’

Policija je uhitila jednog od napadača koji su danas poslije podne u Stobreču napali nogometnog suca Brunu Marića, a oglasio se i njegov odvjetnik Vladimir Gredelj koji je ovaj napad okarakterizirao kao pokušaj ubojstva s namjerom.

Kako doznajemo, napad se dogodio oko 15.30 sati u ugostiteljskom objektu gdje je na suca nasrnula skupina maskiranih muškaraca.

Ozljede glave

Izudarali su ga po glavi zbog čega je Marić prevezen u Kliničku bolnicu u Splitu.

Napadači su sucu nanijeli više hematoma, ali i porezotina po glavi.

“U cilju utvrđivanja identiteta počinitelja i njihovog pronalaska u tijeku je kriminalističko istraživanje”, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, čiji su djelatnici  uspjeli uhititi jednu osoba koja se povezuje s ovim napadom.

Odvjetnik Gredelj: Ovo je pokušaj ubojstva

RTL -u se uživo javio odvjetnik Brune Marića, Vladimir Gredelj, koji je bio svjedok napada. Rekao je da je i sam u šoku.

gredelj

Gredelj je ispričao da je sve bilo grozno: u restoran je upalo desetak maskiranih, naoružanih muškaraca koji su, ruku punih raznih predmeta, odmah napali Brunu Marića i srušili ga na pod. On je podignuo ruke, što je ublažilo neke udarce po glavi, koji bi, smatra Gredelj, doveli i do njegove smrti. Gredelj ističe kako se definitivno radi o pokušaju ubojstva. Smatra da su ti muškarci u lokal ušli s izričitom namjerom da ubiju Brunu Marića.

Jednog od napadača uspjeli su svladati i predali su ga policiji, no Marić je kod sebe imao i pištolj kojim je namjeravao napadače zastrašiti, ali ga, kaže Gredelj, nije imao namjeru zaista i upotrijebiti. Gredelj kaže da je Marić pištolj nosio jer se zbog ranijih prijetnji u Splitu ne osjeća sigurno, a na pitanje RTL-a o tome tko stoji iza napada, Gredelj je odgovorio:

‘Mržnja u očima mladih ljudi nije slučajna. Po meni, ta je mržnja bildana od bivše uprave Hajduka na čelu s Marinom Brbićem i Pavasovićem. Nije normalno s tog mjesta koje je on tada obnašao pozivati na smrt i linč nogometnog suca, a imali su i pomoć u radu vaših kolega novinara, neki mediji ne zaslužuju da izlaze. Da sam ja nadležan ministar, ja bih zabranio neke medije.’

Marić: Konobari su me spasili

Sam Marić za Večernji list opisao je da su ga napali pripadnici Torcide.

“Odjednom je u restoran utrčalo desetak huligana, pripadnika Torcide, u rukama su imali šipke, na šakama boksere i nasrnuli su na nas! Dobio sam nekoliko teških udaraca i da nije bilo konobara i gostiju restorana, tko zna što bi bilo, možda bi me i ubili! Konobari su nas branili i na kraju smo uspjeli svladati jednog huligana i zadržati ga do dolaska policije – u jednom nam je dahu ispričao još uvijek preplašeni Bruno Marić, prije nego je stigla hitna pomoć.

Marić se u Stobreču zaustavio kako bi ručao u društvu odvjetnika Vladimira Gredelja s kojim je bio na sudskom ročištu u Splitu.

Bruno Marić nedavno je napustio splitsku bolnicu.

Bruno Maric

Napad na nogomentog suca osudio je Hrvatski nogometni savez, o čemu više možete pročitati OVDJE.

 

Povratak na Net.hr