Uhićen lopov koji je pokrao Milanovićevog kuma

Zbog sumnje da je pokrao 44-godišnjeg Zagrepčanina dok je ovaj pomagao čovjeku kojem je pozlilo, vodička je policija uz kaznenu prijavu privela 30-godišnjaka iz Bukovlja. Kod njega su pronašli i manju količinu droge.

U blizini benzinske crpke smještene uz Jadransku magistralu u Pirovcu, u četvrtak 19. srpnja oko 19.30 sati, nepoznati je počinitelj 44-godišnjaku iz Zagreba otuđio mobitel u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Ta vijest, koju je na svojim službenim internetskim stranicama dan kasnije objavila šibensko-kninska policija, jedna je u moru takvih, za medije beznačajnih informacija o krađama kojih se dnevno zabilježi nekoliko desetaka.

No, zbog te je krađe mobitela ‘dignuto’ pola kriminalističke policije iz Šibenika koja je nekoliko dana pokušavala razriješiti slučaj, jer je vlasnik uređaja nitko drugi nego Joško Klisović, aktualni zamjenik Vesne Pusić, ministrice vanjskih poslova i europskih poslova, i navodno budući veleposlanik Hrvatske pri NATO-u. Ujedno je riječ i o kumu premijera Zorana Milanovića.

Priča je počela prošlog četvrtka kada je, prema riječima očevidaca, u blizini pirovačke benzinske postaje prema vikendaškom naselju Vrulje hodao stariji čovjek. Navodno je dosta ‘bauljao’ pa su svjedoci pomislili da je riječ o pijancu. No, nakon nekoliko trenutaka nesretni se čovjek odjednom uhvatio za rasvjetni stup i survao se nekoliko metara niže niz kamenje uz cestu.

Policija je odmah započela potragu

Na biciklu je u tom trenu prolazio 44-godišnji Klisović te je pomogao čovjeku. Nakon što je muškarca odvezla Hitna pomoć Klisović je počeo uznemireno zapitkivati okupljene momke jesu li vidjeli tko mu je dirao bicikl, te je ustvrdio da mu je ukraden mobitel.

Nitko od njih nije imao pojma o kome se radi i tko je taj čovjek, no nemalo su se iznenadili kad su vrlo brzo stigli policajci i odmah počeli intenzivnu potragu, piše Slobodna Dalmacija.

Naposlijetku, mobitel je pronađen kod 30-godišnjeg muškarca iz Bukovlja, a temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, pretražena je obiteljska kuća u kojoj Bukovljanin trenutno boravi, kao i njegov osobni automobil. Tom prigodom pronađeno je i oduzeto 10 komada tableta koje su na popisu opojnih droga, a za koje 30-godišnjak nema liječničku dokumentaciju pa je Bukovljanin, osim za krađu, ‘zaradio’ kaznenu prijavu i za zloupotrebu droga, izvijestila je šibenska policija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr