TRIVIJALNI RAZLOG

OTKRIVENO TKO JE OSUMNJIČENI ZA UBOJSTVO U SLOBOŠTINI: Bivši ‘merčepovac’ Kobra nakon svađe u autobusu nožem ubo Antu Š. (29) u trbuh

Policijska uprava zagrebačka jučer je objavila da je za ubojstvo 29-godišnjeg Ante Škembera, koje se dogodilo na Uskrs u zagrebačkoj četvrti Sloboština, osumnjičen 60-godišnji putnik Džemal Paloš Kobra iz ZET-ovog autobusa.

Škembera su prolaznici zatekli u poslijepodnevnim satima s ubodnom ranom u prsima na travnjaku kod Kauflanda u Sloboštini, a od zadobivene ozljede je preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici.

Bivši zapovjednik postrojbe iz Pakračke Poljane

Jutarnji list piše da je osumnjičeni 60-godišnjak bio jedan od instruktora i osnivača rezervnog sastava MUP-a te da je jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe rezervnog sastava MUP-a u Pakračkoj Poljani koja se kolokvijalno zvala “merčepovci”.

Povod ubojstvu, po svemu sudeći, bio je posve trivijalan. Škember je tog dana na stanici na Aveniji Većeslava Holjevca ušao u autobus koji je vozio s Glavnog kolodvora prema Velikoj Gorici. No, nije želio platiti kartu, a ignorirao je zahtjev vozača da izađe iz autobusa. Ostali su putnici negodovali zbog toga, a osumnjičeni za ubojstvo, tada još kao putnik u autobusu, najprije se verbalno, a zatim i fizički sukobio sa Škemberom.

RIJEŠEN MISTERIOZNI ZLOČIN, POLICIJA OBJAVILA: ‘Uhitili smo osumnjičenog za ubojstvo, predao nam je nož kojim je izbo mladića u Zagrebu’

Slučaj riješen zahvaljujući snimci s nadzorne kamere

Prema rekonstrukciji događaja, kako piše Jutarnji list, putnik je potom izvadio nož ‘skakavac’ i njime ubo Škembera u trbuh presjekavši mu aortu. Škember je, međutim, ostao na nogama dok se napadač na njega vratio u autobus koji je nastavio vožnju.

Ranjeni Škember tada je pao i ostao ležati na livadi, a u tom stanju snimljen je i nadzornom kamerom. Vozač drugog autobusa koji je potom naišao pokušao mu je pružiti pomoć, no mladić je već bio na izdisaju kada su stigla kola Hitne pomoći.

Policija je pregledavajući snimke s nadzorne kamere rekonstruirala događaj utvrdivši da se u autobusu dogodio sukob.

NOVE INFORMACIJE O UBOJSTVU: Počelo je tučnjavom, ali mladi dinamovac ipak nije ubijen odvijačem

Pročitao vijest u novinama, pa pobjegao u Dalmaciju

A osumnjičeni, koji inače živi u Velikom Polju, pročitavši u novinama o ubojstvu mladića u Sloboštini sljedećeg je dana otputovao u Dalmaciju gdje je u srijedu navečer uhićen. Policiji je potom sam predao nož. Jučer ga je policija privela, a danas će biti izveden na ispitivanje u tužiteljstvo u Velikoj Gorici.

Osumnjičeni je, inače, višestruko odlikovani branitelj iz Domovinskog rata, a bio je i jedan od svjedoka na suđenju Tomislavu Merčepu zbog zločina počinjenih u Pakračkoj Poljani. Tada je tvrdio da mu Merčep nije bio nadređeni te da je on, a ne Merčep, bio jedno vrijeme zapovjednik postrojbe kolokvijalno zvane “merčepovci” i to u vrijeme dok je formalno, kao pripadnik MUP-a, bio na bolovanju.

Dosad nije imao evidentiranih kaznenih djela.

STRASTVENOG NAVIJAČA DINAMA NETKO JE UBIO ODVIJAČEM? ‘Naš Antiša je ostavljen da umre kao pas. On ne bi ni mrava zgazio’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr