Jutros je u Pločama u jednom trgovačkom centru među bananama pronađeno 18 kilograma kokaina, javljaju Ploče online.

Kokain je, neslužbeno doznaju, bio sakriven među kutijama s bananama. Navodno je otkriven sasvim slučajno, dok su radnici vadili banane i stavljali ih na police.

Pronađeno 16 paketa

U poslijepodnevnim satima oglasila se policija. Potvrdili su raniju informaciju da je nađeno 18 kilograma kokaina.

"Jutros oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane. Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu", piše policija.

Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18.2 kilograma kokaina. Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja", stoji u priopćenju policije.

Drugi, ali sličan slučaj

Ovo otkriće, kako je zasad poznato, nema veze s događajem od prije nekoliko mjeseci kad je u luki Ploče među bananama pronađeno 56 kilograma kokaina.

Podsjetimo, prije četiri dana, Uskok je podigao optužnicu protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče. Taj kokain također je otkriven u kontejneru s bananama.