DANIMA SIJAO STRAH

TVRDI DA MU POLICIJA PODMEĆE: ‘Sve koji su mi sudili i koji mi sude dići ću u zrak’

Nakon što je zaprijetio da će sve koji su mu sudili i koji mu sude dići u zrak te se danima skrivao od policije, Jurica Jerković ipak je u ponedjeljak izveden pred sud.

Riječ je o višestruko osuđivanom muškarcu iz Metkovića koji je ove iznimno ozbiljne prijetnje uputio prije nego što se u rujnu trebao pojaviti na sudu i odgovarati za podmetanje požara pod automobil u Španskom u prosincu 2014. godine.

Pojačana sigurnost na sudovima

Danima je osiguranje sudova, pogotovo onog Općinskog kaznenog u Zagrebu, bilo na najvišoj razini, no tada se Jerkoviću ipak ušlo u trag. Sada rasplet procesa čeka u istražnom zatvoru.

Prema optužnici, 12. prosinca 2014. oko dva sata ujutro podmetnuo je požar pod automobil opel astra, a vatra se proširila i na susjedno vozilo. Nakon što je osumnjičen za to nedjelo, Jerković je tvrdio da s tim nema veze jer u to vrijeme nije bio u Zagrebu. Čak je optužio policajce da mu podmeću.

Ključni svjedok

Međutim, svjedok je potvrdio da ga je te večeri vidio u nagorenoj odjeći, te da mu je priznao kako je zapalio automobil kraj zgrade. Da je uoči požara kupio benzin na obližnoj benzinoj crpki potvrdile su pak snimke nadzornih kamera.

Njegovo pojavljivanje na sudu u četvrtak bilo je vrlo kratko. Zaključeno je, naime, da je nužno saslušati policajce koji su ga ispitivali o paležu vozila, ali i procijeniti kolika je bila tržišna vrijednost tog automobila. Uz to, Jerkovića će pregledati i vještak psihijatar.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr