Turisti zbog iscrpljenosti 'zaglavili' na Kleku i Biokovu

HGSS je u noći s nedjelje na ponedjeljak tragao za dvije skupine turista. Jedna od njih nalazi se na Biokovu, dok je druga 'zaglavila' na Kleku.

23.8.2010.
8:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U tijeku su dvije potrage za izgubljenim stranim turistima na Kleku i na Biokovu, priopćeno je kasno večeras iz Hrvatske gorsko službe spašavanja (HGSS).

Nešto iza 20 sati dvoje mladih, vjerojatno mađarskih turista, uputilo je poziv za pomoć Županijskom centru 112, s Biokova, te je na teren već izišla ekipa HGSS-a iz Makarske, dok su HGSS Stanica Split u pripravnosti.

Prema posljednjem kontaktu oni su visoko u planini, a jedan od njih je u stanju teške iscrpljenosti. Najveći problem predstavlja njihovo lociranje u vrletima Biokova. Nakon poziva za pomoć s nestalim turistima se ne može uspostaviti kontakt, jer se više ne odazivaju na mobitel, navodi pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Druga potraga odvija se na području Kleka kraj Ogulina. U ovom je slučaju, prema raspoloživim informacijama, riječ o češkim i poljskim turistima koji su zalutali te su večeras u 22 sata zatražili pomoć. S njima se još uvijek održava kontakt preko mobitela, pa se očekuje njihovo brzo lociranje. Za njima tragaju pripadnici HGSS Stanice Ogulin, ističe Prizmić.

Prethodni članci:

arti-201008180018006

arti-201008160646006

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali