Amerikanac je išao u obilazak Fortice organizirano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema

Na predjelu Fortice kod Omiša večeras oko 19.40 pronađeno je tijelo muškarca, a pretpostavlja se da se radi o 52-godišnjem američkom državljaninu Johnu Wrightu iz Kalifornije.

Za njim se tragalo od jučer kada se oko 11 sati odvojio od skupine turista kod Fortice, a potom se u podne nije pojavio na ukrcaju na brod Plomin.

U potragu bili uključeni dronovi i helikopter

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je pronalazak tijela mrtvog muškarca na toj lokaciji. Na mjestu događaja obavlja se očevid, a obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo, javlja Slobodna Dalmacija.

U potrazi za nestalim Amerikancem sudjelovali su pripadnici HGSS-a s dronovima i potražnim psima te vatrogasci iz Omiša, a u jednom trenutku u potragu je bio uključen i helikopter. Tijelo mrtvog muškarca pronašli su između Fortice i jednog od vrhova Omiške Dinare.

Nije se pojavio s ostalima na brodu

"Amerikanac je išao u obilazak Fortice organizirano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Zadnji put je viđen kod Fortice, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema", kazao je Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS stanice Split.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je Amerikanac u Hrvatsku stigao iz Brazila, a u putovnici je imao mnogo pečata iz egzotičnih zemalja.