IPAK NIŠTA OD VALTURE / Horvatinčić će zatvorsku kaznu služiti u kaznionici Lipovica-Popovača: Poznat je razlog promjene u zadnji tren

Povjerenstvo za izvršenje kaznenih sankcija predložilo je da Horvatinčić kaznu služi u Valturi kod Pule koja je otvorenog tipa

6.9.2021.
7:37
Željko Hladika/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tomislav Horvatinčić (73) se 14. srpnja ove godine javio na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i deset mjeseci. Ta kazna izrečena mu je zbog uzrokovanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietri. Sada je poznato i gdje će ju izdržavati, javlja Jutarnji list.

Riječ je o kaznionici u Lipovici-Popovači koja je poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od kaznionice. Tamo kaznu izdržavaju odrasli muškarci osuđeni na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci, a najstariji ima 83 godine. U toj kaznionici trenutno je malo više od 80 zatvorenika.

Zdravstveno stanje sve mu je gore

Povjerenstvo za izvršenje kaznenih sankcija predložilo je da Horvatinčić kaznu služi u Valturi kod Pule koja je otvorenog tipa. Isto je predlagala i upraviteljica Centra za dijagnostiku u Remetincu gdje je trenutno Horvatinčić. No u Ministarstvu su odlučili da Horvatinčić ide u Lipovicu.

Razlog zbog kojeg je Horvatinčiću odbijena Valtura jest to što Valtura nema zatvorenike koji su raspoređeni na zatvoreničko mjesto njegovatelj, dok ih Lipovica ima, a Horvatinčićevo zdravstveno stanje je sve gore.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali