NESTAO U NOĆI

ŠVICARSKA POLICIJA NA NOGAMA: Traže osuđenog Hrvata koji je pobjegao iz zatvora!

U tijeku je istraga koja bi trebala utvrditi sve okolnosti bijega.

Iz zatvora u Švicarskoj pobjegao je 37-godišnji Hrvat za kojim tamošnja policija sada intenzivno traga.

Nestao tijekom noći

Bijeg se dogodio u St. Gallenu, a kantonalna policija potvrdila je da je zatvorenik nestao u noći s petka na subotu. Naime, kako javljaju švicarski mediji, tijekom jutarnjeg pregleda ćelija uoči doručka, stražar je primjetio da 37-godišnjaka nema. Prije toga nitko ništa nije čuo ni vidio.

Iskočio kroz prozor?

Na koji je način uspio pobjeći za sada nije utvrđeno, no vjeruje se da je uspio iskočiti kroz prozor bez da ga je itko primjetio. Ovaj se zatvor nalazi gotovo u samom središtu grada, pa nije vjerojatno bjegunac tu činjenicu iskoristio ne bi li se neopaženo priključio prolaznicima.

zatvor St. Gallen
Zatvor se nalazi gotovo u središtu St. GallenaFoto: Google Earth

 

Doznajemo da je 37-godišnjak u švicarskom zatvoru služio kaznu zbog imovinskih delikata. Iako je za njim organizirana potraga, policija uvjerava javnost kako se ne radi o opasnoj osobi.

Osuđeni bivši nogometaš

U tom istom zatvoru nalazi se i 29-godišnji Dario Šušak, bivši nogometaš sesvetske Croatie koji je igračku karijeru zamijenio onom kriminalnom.

Nekad perspektivni nogometaš iz Sesveta završio je u švicarskom zatvoru zbog pljačke dragulja

U Hrvatskoj se protiv njega vodi postupak zbog sudjelovanja u seriji razbojništava, a za svoju ulogu u aferi Offside, zbog namještanja rezultata nogometnih utakmica, već je osuđen.

Pripadnik Pink Panthera

Švicarski istražitelji uvjereni su kako imaju dokaze da se povezao s jednim krakom poznate kriminalne skupine Pink Panther i planirao novu pljačku vrijednog nakita i satova po čemu je ova grupa poznata. Uhićen je zajedno s još nekoliko navodnih članova grupe, no za sada nije potvrđeno je li i ovaj posljednji bjegunac bio jedan od Pink Panthera.

Već ranije, iz švicarskih zatvora uspjela su pobjeći dvojica pripadnika Pink Panthera. Jedan od njih, Milan Poparić, služio je tamo sedmogodišnju kaznu zbog pljačke zlatarnice 2009. godine a pobjegao je 2013.

Povratak na Net.hr