PROMETNA UZELA DVA ŽIVOTA

STRAŠNA NESREĆA KOJA JE POTRESLA CIJELU HRVATSKU: ‘Prije nego što je poginula, zagrlila me i poljubila’

Noćas, 19. svibnja, u prometnoj nesreći u Križevcima smrtno su stradale dvije osobe, a dvije su lakše ozlijeđene. “Kako, o kako ću sad živjeti bez svoje Petre?” ponavlja neutješna majka 17-godišnje djevojke koja je poginula kao suvozačica. Uz nju je poginuo i mladić koji je vozio.

Oko 2.05 sati 28-godišnji Alen Križanić, vozio je Mercedes koprivničke registracijske oznake Zagrebačkom ulicom u smjeru Koruške. Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika u potok Koruška, piše ePodravina. Oboje su preminuli na mjestu. Dvoje putnika, 49-godišnjak i 46-godišnjak, prevezeni su u koprivničku bolnicu, gdje su im konstatirane lakše ozljede.

Petru (17) i njezinog brata Dražena (18) posvojila je Nadica Šantak (48) kada je Petra imala tek jednu godinu. Sada, neutješna i besvjesna svega i svih koji ulaze u njezin dom u križevačkom naselju Pesek, u glavi vrti proteklih 16 godina. “Kako, o kako ću sad živjeti bez svoje Petre? Petra, Petrice moja, ” neutješno ponavlja majka, prenosi 24sata.

“Iako sam stariji, Petra je prema meni uvijek bila jako dobra, Prije nego što je poginula zagrlila me, poljubila i govorila kako sam joj jedini brat”, kroz suze govori Dražen.

“Rijetko se viđa s koliko su ljubavi i skrbi Nadica i njezin suprug Ivan (57) prigrlili i odgajali djecu. Oni su to osjetili i uvijek su ih zvali tata i mama”, ističe i socijalna radnica Vera Kozarić Kalaus koja je u domu Šantekovih.

Jedva ih izvukli iz auta

I očevici stravične nesreće su potreseni

“Vidio sam da su iz Mercedesa, koji se okrenuo u kanalu u smjeru vodotoka, izvukli dva muškaraca, a vatrogasci su pokušavali iz smrskanog vozila izvući dvoje mladih. Tek nakon nekog vremena izvučena su njihova beživotna tijela” prisjeća s svjedok.

Poginuli vozač Alen lani se zaposlio u Njemačkoj i prije nekoliko mjeseci se vratio Hrvatsku. Petru je vozio u naselje Pesek, samo pet kilometara udaljeno od mjesta stradanja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr