PANIKA U ZENICI

PRONAĐENA ‘OTETA’ DJEVOJČICA: Razgovara s policijom, još se ne zna što se zapravo dogodilo

U zeničkom naselju Tetovo nakon prijave otmice dviju djevojčica policija je blokirala naselje, no na sreću, djevojčica čija je otmica prijavljena je pronađena.

BHRT prenosi da je djevojčica čija je otmica jutros prijavljena u zeničkom naselju Tetovo, pronađena i trenutno u policiji i uz prisustvo psihologa razgovara sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a ZDK. Izjavila je to glasnogovornica policije Aldina Ahmić.

Policija blokirala cijelo područje

Osim pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, na terenu je bila i Specijalna policija, piše Klix.ba.

Navodno je ispred osnovne škole oteta jedna djevojčica, dok je druga uspjela pobjeći otmičarima. Djevojčica koja je pobjegla polazi šesti razred osnovne škole, a trenutačno je u hitnoj pomoći.

‘Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njezin identitet niti uzrast te se zbog toga u školi provjerava broj djece kako bi se utvrdila točnost’, rekao je Mustafa Krgo, zamjenih ravnateljice škole ispred koje se sve dogodilo.

Škola: Svi naši učenici su na broju

Kego je rekao da već dugo postoji apel za policijskom postajom u blizini škole zbog ovakvih slučajeva, ali i zbog prodaje alkohola u neposrednoj blizini.

Glasnogovornica policije Aldina Ahmić dala je samo informaciju da je mnogo policajaca na terenu i da se provjeravaju navodi o otmici.

Zaposlenici tamošnje osnovne škole ‘Hasan Kikić’ provjeravali su jesu li sva djeca na broju, prenosi Klix.ba, a nakon što su kontaktirali roditelje čija djeca nisu tog jutra bila na nastavi, i nakon što je utvrđena njihova opravdana odsutnost, zamjenik ravnateljice Krgo je pozvao na smirivanje situacije.

‘Ispituju se navodi je li došlo do otmice. Svi naši učenici su na broju te će se nakon razgovora s djevojčicom utvrditi da li je bilo riječi o otmici’, rekao je.

‘Jedna djevojčica je došla u policiju i prijavila svoju i otmicu svoje prijateljice, a još uvijek nije utvrđeno postoji li druga djevojčica’, rekla je Ahmić i dodala da policija trenutačno obavlja razgovor s djevojčicom koja je otmičarima navodno pobjegla, uz prisutnost psihologa.

Roditelji su potreseni. Policija još nije dala nikakve službene informacije, a prema neslužbenima, tragaju za crnim kombijem.

PALA PRESUDA: Trojac koji je oteo malenu Mašu osuđen na 26 godina zatvora

NAPOKON USPJELA POBJEĆI: Otetu djevojčicu student dvije godine držao zatočenu u stanu

 

Povratak na Net.hr