Priveli ga zbog duga od 2.000 kn i tri dana mu nisu rekli gdje mu je sin

Viktora Andrijavića iz Bilja policija je privela zbog duga od oko dvije tisuće kuna. No, pritom je, tvrdi taj samohrani otac, ozlijedila njegovog 13-godišnjeg sina. Očajan je i što mu tri dana, nakon privođenja, nisu rekli gdje mu je dijete.

Samohrani otac Viktor Andrijević iz Bilja kaže da nikada neće zaboraviti 2. studeni ove godine. Tada ga je policija, pred očima njegovog 13-godišnjeg sina, odvela u zatvor. Viktor je dugovao ukupno 2.916 kuna, no tisuću je platio, pa je zbog konačnog duga od 1.916 kuna morao iza rešetaka. No, slučaj privođenja za njega je bio vrlo stresan.

“Rekao sam im da ću ići u pritvor, ali da prethodno želim nazvati prijatelja i zamoliti ga da sin ostane kod njega. Uzeo sam telefon, no policajci su mi rekli da nikoga ne smijem nazvati, oteli su mi ga iz ruke i bacili na pod. Vidjevši to, sin je počeo plakati i krenuo spriječiti policajca da me udari, a onda mu je policajac smotao ruku na leđa. Ni četiri metka koje sam primio tijekom rata ne bole me koliko činjenica da su mi ozlijedili dijete”, ispričao je Viktor za Glas Slavonije dodajući da mu tri dana nisu rekli gdje mu je sin.

Policija: Pružao je otpor, morali smo primijeniti silu

Trinaestogodišnjak je u međuvremenu smješten kod susjeda, a Centar za socijalnu skrb izdao je rješenje po kojem će dijete ondje biti privremeno. Iako je nakon privođenja policajac sve do dolaska socijalnog radnika ostao s njegovim sinom, Viktor postupak smatra nekorektnim. Ističe da nije pružao otpor te da samo htio zbrinuti sina čiji je skrbnik od razvoda.

Iz belomanastirskog MUP-a, pak, poručuju da je Viktor pružao otpor te da su zato policajci primijenili silu. Smatraju kako propusta u postupcima njihovih djelatnika nije bilo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr