SKANDAL U BJELOVARU: / Prijetili ženi i pucali joj na kuću zbog nepostojećeg duga, ali ih je sudac ipak pustio na slobodu

Iako su osumnjičeni za pokušaj iznude oštećenicu zatsrašivali ostavljajuči joj osmrtnice i bombe-igračke u pošrtanskom sandučiću te joj čak pucali na kuću,

19.1.2020.
21:19
ilustracija, PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dvojica muškaraca i jedna žena (rođeni 1983; 1986. I 1980.) osumnjičeni su za iznuđivanje, prijetnju i napad na 38-godišnjakinju iz Patkovca kod Bjelovara zbog nepostojećeg duga. Nakon što je jednoga od njih Carinska uprava kaznila za prekršaj u njegovom ugostiteljskom objektu novčanom kaznom od 56.000 kuna, njih troje smatrali su da tu kaznu treba platiti 38-godišnjakinja koja je tamo radila kao konobarica.

U priopćenju DORH-a navodi se kako su u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, po primitku kaznene prijave Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske protiv troje hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iznude i kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika.

Ostavljali joj osmrtnice i bombu-igračku te pucali po kući

S ciljem da da silom naplate nova od 38-godišnjakinje, prvoosumnjičenik je dvoma suosumnjičenima rekao gdje, kada i kako da ju uplaše. Osnovano se sumnja da su 17. listopada 2019. pred kućom oštećenice ostavili upaljen lampion, a četiri dana kasnije u njezin poštanski sandučić ubacili osmrtnicu s njenim imenom i tekstom "preminula zbog dugovanja u 38. godini". Potom su, osnovano se sumnja, 25. listopada na prozoru njezine kuće ostavili upaljeni lampion za koji je bila zataknuta igračka u obliku ručne bombe.

Na koncu su 1. studenoga oko 1:10 sati dovezli se do kuće oštećenice i dok je trećeosumnjičenica upravljala vozilom, drugoosumnjičenik je tijekom vožnje ispalio više hitaca iz pištolja. Jedan je metak probio roletu i staklo na spavaćoj sobi oštećenice, a dva metka staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj je bila 9-godišnja djevojčica.

Sudac odbio poslati ih u zatvor, zabranio im približavanje

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je ovoga tjedna podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se dvojici osumnjičenih odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočiniteljicu te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim, sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije usvojio prijedlog za određivanje istražnog zatvora, ali je izrekao mjere opreza redovitog javljanja u PU Bjelovarsko-bilogorsku dvaput tjedno kao i zabranu približavanja oštećenici i trećeosumnjičenoj na udaljenost ne manju od sto metara, a uz zabranu uspostavljanja kontakata i održavanja veze s oštećenicom i trećeosumnjičenicom.

U priopćenju DORH-a navodi se i da Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici nastavlja provoditi dokazne radnje u ovom predmetu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali