PREMLAĆIVANJE U ZADRU

‘SINOĆ SAM PRVI PUT SMOGLA SNAGE POGLEDATI SNIMKU’; Javila se majka pretučenog dječaka (15) iz Zadra

Nakon snimki brutalnog premlaćivanja 15-godišnjaka u Zadru, roditelji se boje da bi se slične stvari mogle dogoditi njihovoj djeci, a sve je naročito teško palo njegovoj majci

Majka 15-godišnjeg dječaka koji je prije tjedan dana pretučen u Zadru, jedva je smogla snage pogledati snimke njegovog premlaćivanja. Na svakoj od tri snimke, dječaka slabije građe šakama po glavi i tijelu tuku vršnjak ili stariji mladić.

“Meni, ali i svima nama je u interesu da se stvari poprave i da se nađe način prevencije nasilja, da se situacija promijeni nabolje. Grozno je kad se nešto ovako dogodi, a može se dogoditi svakome. Ali ja ne smijem razgovarati o slučaju dok se ne završi postupak”, rekla je za 24sata 15-godišnjakova majka.

SVJEDOK BEZUMNOG NAPADA U ZADRU: ‘Četvorica mlate dijete od 40 kila, ne mogu vjerovati…’

Trebao se naći s ocem

Mladić se prošloga četvrtka trebao naći s ocem stotinjak metara dalje od mjesta gdje je napadnut. No, sustigla su ga četvorica mladića. Među njima je bio njegov kolega iz razreda i dvije godine stariji mladić, koji su ga prebili. Spasio ga je vozač automobila koji je ondje slučajno naišao te vikom otjerao grupicu huligana te pozvao policiju i hitnu pomoć. Dječak je u ponedjeljak pušten na kućnu njegu, unatoč teškim ozljedama.

KAZNENA PRIJAVA TROJICI NASILNIKA IZ ZADRA: Oglasila se policija, 19-godišnjak je i prije napadao dječaka

Snimke otkrile počinitelje

Policija je kazneno prijavila dvojicu za pokušaj nanošenja teških ozljeda, jedan je pušten kući, a 19-godišnjak je dobio prijavu za nasilničko ponaanje prema istom dječaku u ožujku. Zbog istog je slučaja prijavljen i još jedan 15-godišnjak. Do prijava vjerojatno ne bi ni došlo da se snimke maltretiranja nisu pojavile na društvenim mrežama.

“Sinoć sam prvi put smogla snage pogledati snimku”, poručila je dječakova majka, a mnogi se zadarski roditelji boje da bi se u sličnoj situaciji mogla naći i njihova djeca.

OBJAVLJENI DETALJI O ZDRAVSTVENOM STANJU PRETUČENOG MLADIĆA IZ ZADRA; ‘Djeca odrastaju u društvu u kojem se slavi nasilje’

 

Povratak na Net.hr